15 de julio de 2024 | Actualizado 10:12

B. Braun incorporarà un nou sistema robòtic en el seu centre logístic de Tarragona

Els robots automatitzats comptaran amb càmeres 3D i un sistema d'identificació de mercaderies basat en intel·ligència artificial
B. Braun

El fabricant i proveïdor de solucions sanitàries B. Braun treballa en el desenvolupament d’un sistema robòtic per al seu centre logístic de Santa Oliva (Tarragona). Els nous robots comptaran amb unes “càmeres de visió 3D” i una “xarxa neuronal que identificarà les caixes individualment” gràcies a la implementació d’intel·ligència artificial (IA), detallen des de la companyia. Per part seva, el cap de Magatzems, Enginyeria i Instal·lacions de B. Braun, Sergio Aranda, ha explicat que, gràcies a aquesta tecnologia, els robots seran capaços de “manipular les caixes de la mateixa manera que ho faria una persona”, i per això, minimitzaran l'”acció humana en el procés de preparació de comandes”.

Els nous robots entraran en funcionament a finals de 2025

Quant a la seva eficiència, “s’estima que són capaços de fer tasques equivalents a unes 6-9 persones en total (2-3 persones per torn)”, han afirmat fonts de B. Braun a aquesta publicació. D’altra banda, la companyia preveu que la posada en marxa d’aquests robots automatitzats es dugui a terme durant l’últim trimestre de 2025, després de “realitzar proves satisfactòries amb una cèl·lula robòtica pilot de petites dimensions”. Respecte a la inversió realitzada i el nom de l’empresa amb la qual està col·laborant per a implantar els nous robots, B. Braun ha manifestat que les dades es faran públiques “una vegada hagi finalitzat el projecte”.

Després de l’adquisició del centre logístic de Santa Oliva (Tarragona) en 2014, la companyia ha dut a terme diverses mesures per a automatitzar i digitalitzar les seves instal·lacions. Entre les actuacions efectuades es troben “la climatització, la implantació de carrusels horitzontals, el desenvolupament d’un classificador de comandes, la implementació d’un despaletitzador per capes i la instal·lació de plaques solars”. En 2022, B. Braun va estrenar la seva primera flota de divuit robots autònoms per a agilitzar el moviment de palets de la plataforma. Actualment, la nau logística compta amb una superfície de 21.000 metres quadrats, una capacitat de magatzematge de 42.000 palets i 6.000 cubetes, i un moviment diari de 40 trailers.