15 de julio de 2024 | Actualizado 10:12

El Govern central autoritza l’electrificació de la terminal de creuers de MSC a Barcelona

L'autoritat portuària catalana va posar en marxa el concurs al gener, però restava pendent de l'autorització del Consell de Ministres
Imatge d'arxiu d'un creuer atracat en el moll Adossat de Barcelona | Autoritat Portuària de Barcelona

El Consell de Ministres ha donat l’autorització al port de Barcelona perquè avanci en la licitació que va llançar per a electrificar la seva primera terminal de creuers, i que estava pendent d’aquest tràmit. Es tracta de la instal·lació que MSC està construint en el moll Adossat de la infraestructura catalana, i que ha de donar continuïtat al pla de subministrament d’electricitat a vaixells del port després de la terminal de contenidors BEST i Terminal Ferry. El ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha comunicat que l’autorització s’ha concedit a proposta seva i permetrà licitar “un contracte per a la redacció, execució i prestació del servei i manteniment per a l’electrificació” sota el pressupost de 14,5 milions d’euros que havia plantejat d’origen l’autoritat portuària catalana.

La mateixa empresa que es faci amb el contracte operarà les connexions dels vaixells i el manteniment

El ministeri especifica que el projecte ha de consistir a connectar “una línia de mitjana tensió a una subestació de conversió elèctrica tipus onshore power supply (OPS)” com les que s’han instal·lat en les altres terminals, i en la qual “s’operarà, a més, un canvi de freqüència per distribuir i transferir aquesta energia al vaixell a través d’un sistema de gestió de cables mòbil en el moll”. L’empresa o empreses que es facin amb el contracte també prestaran el servei de connexió i desconnexió dels creuers a la xarxa, i el manteniment de la instal·lació elèctrica.

D’aquesta manera el port barceloní fa un altre pas més en el seu pla Nexigen, com bateja al seu procés d’electrificació dels principals molls comercials i de passatgers. A part de les terminals en les quals ja està instal·lant OPS, el recinte també té en licitació l’obra per a construir una subestació elèctrica que habiliti la xarxa interior del recinte i la connecti amb la subestació més pròxima a la xarxa general. Així mateix, i en paral·lel, el port també treballa a generar una connexió subterrània entre el moll Adossat i el de l’Energia per a fer arribar, precisament, la xarxa elèctrica fins al moll que concentra les operatives de creuers.