15 de julio de 2024 | Actualizado 12:29

Barcelona avança en la construcció del moll per a acollir la seva terminal de contenidors

El Govern espanyol ha donat llum verda a la licitació per a construir la primera fase del moll Catalunya, al sud de la instal·lació catalana
Autoritat Portuària de Barcelona

El port de Barcelona té via lliure per a continuar endavant amb la reordenació de la seva zona sud, i concretament amb el desenvolupament d’una nova terminal de contenidors al costat del riu Llobregat. El Consell de Ministres ha autoritzat la licitació que el recinte va llançar a primers d’any per a iniciar la primera fase d’obres del futur moll Catalunya, que albergarà la nova infraestructura de mercaderia conteneritzada. Els primers treballs se centren en la construcció de la mota de recintes, que delimitarà un espai tancat de 44,7 hectàrees per a la futura generació de “superfícies d’operació” en el nou moll, a l’abric del dic sud del port i enfront del moll Prat (on se situa la terminal de contenidors de Hutchison Ports BEST), ha assenyalat el ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible.

El port licita un contracte de 94,27 milions d’euros per a les obres

Com ja va anunciar en el seu moment l’autoritat portuària, les actuacions parteixen amb un contracte de 94,27 milions d’euros i un període d’execució de 27 mesos una vegada adjudicades. Estan emmarcades en un procés de trasllat de les terminals de contenidors cap a la zona sud del port, on ja se situa la terminal BEST i cap a on es contempla el trasllat de la instal·lació actual d’APM Terminals, actualment situada en el moll Sud (que, no obstant això, es troba més al nord del recinte). Encara no hi ha informació concreta sobre el futur concessionari d’aquesta nova terminal, però l’estibadora propietat d’AP Möller Maersk ja ha expressat en més d’una ocasió la seva voluntat per a optar a la gestió de la infraestructura que es generi.

En el pla de l’autoritat portuària de Barcelona també figuren altres actuacions paral·leles que afectaran a tota l’àrea del recinte, i inclouen dragatges en la seva zona d’aigua, la prolongació dels molls Adossat i Prat, i la construcció d’una altra terminal portuària, en aquest cas multipropòsit. El ministeri de Transports ha recordat en un comunicat que les obres d’aquesta primera fase del moll Catalunya utilitzaran el material resultant dels dragatges que s’efectuen en aquests projectes per a construir les futures superfícies del moll, una maniobra d'”economia circular” que l’autoritat portuària catalana vol aplicar en aquest pla de reordenació sud.