16 de julio de 2024 | Actualizado 0:01

Barcelona busca emprar el 5G per optimitzar la conectivitat de la xarxa de molls electrificats

El recinte treballa per implementar una solució que permeti connectar els Onshore Power Supply (OPS) sense cap mena de cable
El director de Sistemes d'Informació del port de Barcelona, ??David Serral, el president, Lluís Salvadó, i el director d'Empreses de MásOrange a Catalunya, Víctor Vera, durant la roda de premsa per donar a conèixer els casos d'ús de la nova xarxa 5G del port | E.M.

El port de Barcelona està intentant aprofitar la seva xarxa de 5G acabada d’estrenar per millorar el funcionament de la infraestructura de molls electrificats que està estenent pel recinte. La connexió sense fils que va contractar fa un any a l’operador Orange ja està en ple funcionament a totes les instal·lacions, i la seva aplicació en el marc del pla Nexigen -com es denomina l’estratègia per subministrar electricitat als vaixells- és un dels usos principals en què s’enfoca l’autoritat portuària per treure partit al nou sistema. L’objectiu és que els Onshore Power Supply (OPS) que s’estan instal·lant als molls puguin connectar-se a la xarxa 5G i, per tant, funcionin sense haver de dependre de cables físics. “Aquestes estructures solen funcionar amb cables de fibra òptica pel que fa a la transmissió de dades, però la seva manipulació provoca que moltes vegades es trenquin. Si això passa, no hi ha transmissió de dades i els vaixells no es poden connectar”, ha explicat el director de Sistemes d’Informació del recinte, David Serral.

“Els cables solen generar la major part del manteniment dels OPS”
David Serral Director de Sistemes d'Informació de l'Autoritat Portuària de Barcelona

Segons ho han transmès els seus representants, l’autoritat portuària està fent esforços per què “aquesta transmissió de dades es produeixi amb la xarxa 5G” i sense la intervenció de cables, “que solen ser la principal necessitat de manteniment dels OPS”, ha continuat Serral. “Minimitzaríem els temps de manteniment i parades de la càrrega, i maximitzaríem l’ús de la xarxa de càrrega del port”, ha assegurat. El directiu del recinte també ha expressat que, segons el seu coneixement, ara mateix no existeix cap solució en aquest sentit en altres ports, però ha traslladat que els equips d’R+D de l’autoritat portuària ja estan enfocats en desenvolupar les connexions.

La xarxa 5G està operativa a tot el recinte i a la làmina d’aigua portuària (dues milles nàutiques) des del mes de maig passat, “dins del calendari que es va establir”, segons ha subratllat el president de la dàrsena, Lluís Salvadó. Però ja des de passat Nadal hi havia una part significativa en aplicació, la qual cosa ha permès la implementació de solucions mitjançant la nova connectivitat en diversos àmbits del port. Un d’ells és el de Nexigen, i un altre afecta la digitalització del mosaic de connexions i activitat ferroviària que té el port, i que David Serral ha descrit com a “molt manual” a nivell d’operatives. Amb el 5G, el port ha aconseguit incorporar connectivitat digital a molts punts als quals fins ara no hi arribava la fibra òptica, de manera que podrà escalar les prestacions de les telecomunicacions en aquest sentit. “Podrem tenir molta més informació sobre la circulació dels trens al port”, ha expressat. Altres casos d’ús que ha esmentat l’autoritat portuària afecten les telecomunicacions de la policia portuària i els equips d’emergències, que s’optimitzen amb el 5G, o les operatives d’amarratge dels pràctics, que també tindran millors prestacions.

“Cap altre port d’Europa té ara mateix aquesta cobertura de comunicacions”
Lluís Salvadó President de l'Autoritat Portuària de Barcelona

L’optimització dels diferents processos del recinte és, de fet, l’element clau en una xarxa que el president ha definit com la més avançada, a nivell portuari, d’Europa. “Cap altre port del continent té ara mateix aquesta cobertura de comunicacions”, ha emfatitzat. Pel que fa als processos que pot millorar, el director d’Empreses de MásOrange a Catalunya, Víctor Vera, ha puntualitzat que algunes navilieres que operen a Barcelona busquen beneficiar-se’n per impulsar sistemes de seguiment de les mercaderies i els camions, i el mateix passa amb els passatgers en l’àmbit dels creuers. “Al final aquestes tecnologies el que permeten és identificar volums, als quals se’ls pot aplicar a sobre Intel·ligència Artificial o altres sistemes i que puguin generar conclusions sobre la gestió d’aquests trànsits”, ha expressat.

Per part seva, l’autoritat portuària ha convingut que el 5G també podria contribuir a pal·liar els problemes de congestió que estan vivint els seus terminals de contenidors, però David Serral ha apuntat que “han de ser APM Terminals i Hutchison”, els gestors d’aquestes terminals, els qui s’acostin a l’administració del port per plantejar conjuntament les possibles solucions. “La meva opinió és que se’n poden beneficiar, però és la seva decisió”, ha recalcat. Un altre àmbit d’aplicació destacat per al port és la Copa Amèrica de Vela, i les millores que el 5G pot aportar a les comunicacions de tot l’esdeveniment. La competició ha estat, de fet, un dels vectors que ha impulsat el desenvolupament de la xarxa amb aquest calendari, ha recordat Lluís Salvadó.

Para desplegar el 5G, Orange ha construït dos nodes nous que generen la connexió a la zona del port, pujant a 13 el total d’aquestes infraestructures en aquesta part del territori barceloní que donen servei al recinte. La inversió del port ha estat de 3,6 milions d’euros, com ja va projectar a l’inici del desplegament, i que anirà abonant durant quatre anys, amb l’opció de prorrogar-los a cinc. La forma de contractació del servei també permetrà que aquest es vagi actualitzant amb les noves tecnologies que Orange vagi desenvolupant.