22 de julio de 2024 | Actualizado 17:13

Everwood Capital amplia la seva cartera amb la compra d’AGSA Logistics

Es tracta de la quarta operació del fons en l'àmbit logístic després de les de Partida Logistics, Transaez i Maresa Logística
Magatzems d'AGSA Logistics | Everwood Capital

El fons Everwood Capital ha adquirit la totalitat d’AGSA Logistics (Aduanas Ginjaume), operador logístic integral especialitzat en gestió transitària i duanera amb seu en el port de Barcelona. No han transcendit les xifres econòmiques de l’operació. És la quarta adquisició del fons que, a més de les transitàries AGSA i Partida Logistics, va comprar al començament d’aquest any Transaez, una signatura logística amb seu a La Rioja especialitzada en transport, magatzematge i distribució de productes d’alimentació en fred. Fa unes setmanes, també va anunciar l’adquisició d’una majoria a Maresa Logística, forwarder entre la Península i Canàries i Balears.

AGSA gestiona 35.000 despatxos de duanes, 8.000 transports internacionals i 10.000 enviaments nacionals

El fons creat per Everwood per a invertir en el sector de transport i logística a la Península Ibèrica i compta amb una grandària objectiva de 200 milions d’euros. Actualment, està sent comercialitzat per Andbank España i Sássola Partners i s’està treballant en un nou tancament previst en aquest mes de juliol, en què s’incorporaran nous inversors. Everwood Capital ajudarà a impulsar el creixement i la transformació de la companyia i mantindrà al seu equip directiu liderat pel seu actual director general, Albert Ginjaume, fundador de l’empresa.

“L’entrada de Everwood Capital ens aportarà recursos i coneixement per a completar la nostra transformació digital, adequar la companyia als criteris ESG i accelerar el nostre creixement i expansió a altres mercats i sectors. Tot això servirà, també, per a oferir un millor i més complet servei als nostres clients”, ha afirmat Ginjaume.

Aduanas Ginjaume és una empresa d’origen familiar que treballa amb una cartera de 400 clients per als qui gestiona anualment més de 35.000 despatxos de duanes, 8.000 transports internacionals i 10.000 enviaments nacionals. També ofereix serveis de magatzematge, transport i forwarding marítim i aeri. Treballa amb més de 6.000 metres quadrats de magatzems situats en el cinturó industrial de Barcelona. Té una plantilla de 46 persones i un centenar d’agents corresponsals en més de 40 països. La facturació anual ascendeix a uns nou milions d’euros, principalment amb clients del sector farmacèutic, químic, industrial i tecnològic.

Per al soci d’Everwood Capital Juan José Andrés, “l’adquisició d’AGSA s’inscriu en l’estratègia del fons d’invertir en empreses sòlides, amb perspectives de creixement tant orgànic com inorgànic, oportunitats de digitalització de la gestió i potencial d’integració horitzontal i/o vertical”. Amb aquesta nova adquisició, el vertical de gestió duanera té presència als ports de Barcelona, Algesires (on se situa Partida Logistics), Motril, Almeria i Tànger (el Marroc).