15 de junio de 2024 | Actualizado 16:55

El centre de distribució de Nissan a Barcelona augmenta un 50% la seva plantilla 

Les noves contractacions responen a l’increment de l’activitat productiva de la marca

El centre de distribució de vehicles que Nissan té al port de Barcelona ha incrementat la seva plantilla en quasi el 50% des d’abril del 2018, passant de 51 a 75 empleats fins al mes de setembre. Això es deu a una major activitat a la fàbrica de Barcelona per l’inici de la producció d’una nova família de pickups, així com per l’adjudicació d’un nou negoci per al muntatge d’accessoris a diferents models que complementarà a l’activitat de distribució de vehicles per via terrestre i marítima.

 Nissan Distribution Service (NSD) gestiona la distribució dels vehicles de l’aliança Nissan-Renault-Mitsubishi al Sud d’Europa. Entre les noves tasques que portarà a terme, es troba la protecció del a caixa de la pickup per al Nissan Navara i el Renault Alaskan, així com la col·locació del ganxo per al remolc d’aquests models i del Mercedes Clase X. El director de la planta de NDS a Barcelona, Christophe Dezalais, considera que la contractació de nous empleats és “un exemple clar de l’aposta de l’aliança per el centre de distribució” i que “la incorporació de noves tasques permetrà continuar aportant valor a les operacions industrials de Nissan a Barcelona”.

 NDS també gestiona la logística dels vehicles que es produeixen a la planta de nissan a la Zona Franca. El 2017, les exportacions d’aquesta planta a nivell internacional van arribar a un 87,5% de la seva producció i va superar la mitjana de les exportacions espanyoles en el sector de l’automoció, que ´se del 85%. Aquell mateix any, la seva activitat logística va créixer significativament en gestionar el transport de 600.000 vehicles, 400.000 dels quals es va fer per via terrestre a Espanya, França i Portugal. La resta es va transportar en vaixell des dels ports de Barcelona i Santander a més d’una centena de ciutats de tot el món.