22 de abril de 2024 | Actualizado 0:01

Josep Maria Cruset exposa a Quim Torra els projectes del port de Tarragona

La reunió ha servit per aprofundir en diverses qüestions, entre elles, la voluntat d’establir sinèrgies estratègiques amb el port de Barcelona

El president del Govern català, Quim Torra, ha rebut aquest migdia al Palau de la Generalitat, en visita oficial de presentació, a Josep Maria Cruset com a nou president del port de Tarragona. La reunió ha servit per a què Cruset presentés els principals projectes impulsats des de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT) amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament empresarial i social de les comarques meridionals de Catalunya i refermar el paper estratègic de l’enclavament tarragoní en l’economia i seva la projecció internacional.

Entre les infraestructures més importants, Cruset ha insistit en la necessitat de connexió ferroviària d’ample europeu, una qüestió llargament reclamada des de Tarragona, i de l’A27, dos projectes claus no només per al port tarragoní, sinó també per a tot el teixit empresarial del territori. 

Pel que fa als projectes propis de la instal·lació tarragonina, el seu president ha destacat la recent ampliació del Moll de la Química, la participació al clúster químic ChemMed, la creació de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), l’estació intermodal La Boella o la recentment adquirida terminal intermodal Puerto Centro, ubicada a Guadalajara-Marchamalo. Josep Maria Cruset ha desgranat també de l’aliança entre el port i el teixit empresarial i de la futura terminal de creuers.

Durant la reunió, Torra i Cruset han aprofundit també en la necessitat de continuar treballant per consolidar el port de Tarragona com a centre logístic de referència a la Mediterrània i de la voluntat d’establir sinèrgies estratègiques amb el de Barcelona per potenciar les dues infraestructures catalanes com a ports de primer nivell al Sud d’Europa. Precisament ahir Josep Maria Cruset va fer també la seva primera visita institucional al port de Barcelona, on es va reunir amb la seva homòloga, Mercè Conesa, per tractar de les actuals i futures col·laboracions entre les dues infraestructures portuàries d’interès general.