28 de mayo de 2024 | Actualizado 17:27
Nou hub urbà de Seur a l'Eixample de Barcelona | Seur

Seur inaugura un hub urbà a Barcelona

L'empresa ja compta amb una xarxa d’11 centres de distribució urbana que li permet reduir els temps d’entrega i augmenta la seva sostenibilitat

L’operador de transport urgent Seur ha posat en marxa un nou hub urbà a l’Eixample de Barcelona, el primer que crea a la ciutat. La companyia preveu que surtin de mitjana 800 enviaments diaris i inclourà un servei d’urgència per a entregues d’una o dues hores denominat Seur Now. Amb aquesta inauguració, el hub barcelonès se suma a la xarxa d’11 centres d’aquestes característiques de Seur a ciutats com Madrid, Bilbao, Sevilla o València.

L’obertura d’aquest tipus de centres s’emmarca en l’aposta de la companyia per desenvolupar solucions per a una logística urbana més sostenible. El director regional de Seur, Carlos Tarragona, ha explicat que els hubs urbans possibiliten “ser més a prop dels clients i utilitzar mètodes d’entrega sostenibles, com els vehicles ecològics i bicicletes”.

El directiu ha destacat que l’elecció de l’Eixample per obrir el nou hub urbà no és casual, ja que es tracta de la zona de Barcelona més densament poblada i, per tant, la que previsiblement té un volum d’e-commerce més elevat.

L’objectiu, segons explica la companyia, és minimitzar les emissions de CO2 davant el fenòmen de l’e-commerce, ja que segons Seur això ha derivat en un important augment de volums a centres urbans. A aquest fet també se li sumen les regulacions de tràfic a les ciutats, que Seur ha qualificat de “cada cop més estrictes”.

Només durant la setmana del Black Friday del passat mes de novembre, l’operador va fer més de dos milions i mig de transports, un 10% més que durant la mateixa campanya de 2017. Davant d’aquesta tendència creixent, i de cara a la temporada nadalenca, la companyia va augmentar la seva plantilla en més de 2.500 treballadors.

A l’actualitat, la companyia de transport urgent i logística integral entrega mensualment 170.000 enviaments mitjançant mitjans alternatius. Seur ha assegurat que, gràcies a això, les seves emissions de CO2 s’han reduït un 16% per paquet entregat. A més, es preveu que durant el 2019 es posin en marxa més hubs urbans a diferents ciutats.