15 de junio de 2024 | Actualizado 16:55
Representants de les institucions i de les nou startups | M.V.

L’eDelivery Accelerator confia en les startups per a resoldre els reptes logístics

La cerimònia de clausura del programa reuneix a les nou empreses emergents del sector seleccionades entre més de 500 candidates

La clausura de la primera edició del eDelivery Accelerator ha servit per a conèixer les respostes als reptes que planteja avui dia la logística de nou startups, que han estat seleccionades entre més de 500 candidates. Aquestes empreses proposen solucions innovadores als desafiaments actuals del sector, introduint elements com la tecnologia blockchain, la intel·ligència artificial i el business intelligence. Aquests desenvolupaments tecnològics poden ser aplicats posteriorment per a optimitzar el lliurament de comandes online o digitalitzar la informació de les empreses, entre altres.

El programa ha estat desenvolupat per La Salle-URL amb el suport del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i ha tingut una durada de 22 setmanes. “Aquest és el món de la innovació, però per a això necessitem corporacions i capital de risc que creïn aquest ecosistema innovador”, ha afirmat el president executiu de La Salle Technova Barcelona, Josep M. Piqué. També ha explicat que les startups seleccionades facturen en l’actualitat dos milions d’euros i han rebut una inversió de quatre milions en el procés d’acompanyament.

“El gran repte de la logística del segle XXI és baixar del núvol allò que necessitem a la terra”
Josep M. Piqué President executiu de La Salle Technova Barcelona

Concretament, Piqué ha posat en valor el paper del programa eDelivery Accelerator per a connectar a “empreses madures” amb “les noves irrupcions provinents de les startups”. A més, ha afirmat que en l’actualitat s’està desenvolupant una quarta revolució industrial en la qual “tot el digitalizable s’ha digitalitzat” i que “el gran repte de la logística del segle XXI és baixar del núvol allò que necessitem en la terra”.

L’esdeveniment també ha comptat amb la presència la directora general del Consorci de la Barcelona, Blanca Sorigué, qui ha remarcat el seu compromís “com a consorci i com a Administració Pública” en apostar per aquest sector; i de Pere Navarro, delegat especial de l’Estat en el Consorcide la Zona Franca. “La nostra vocació és estudiar noves fórmules d’economia i crear llocs de treball que permetin a les persones viure amb absoluta dignitat”, ha assegurat Navarro.