19 de julio de 2024 | Actualizado 16:39

Qatar Airways augmenta fins als tres vols diaris els seus enllaços des de Barcelona a partir de juny

L’aerolínia nacional de l’Estat de Qatar recuperar, a més, la seva ruta des de Màlaga durant el proper estiu

La companyia aèria Qatar Airways comptarà amb tres vols diaris des de Barcelona a partir de l’1 de juny, que se sumen als 3 diaris des de Madrid que la companyia va anunciar el passat mes de setembre. D’aquesta manera, l’aerolínia qatariana oferirà 42 vols setmanals des d’ambdues ciutats espanyoles. A més, ha confirmat la seva aposta pel mercat espanyol amb la recuperació del vol des de Màlaga a partir del 29 de maig. La ruta operarà cinc vols a la setmana amb un Boeing 777, substituint el Boeing 787 Dreamliner, amb més capacitat i espai que l’anterior. Aquest increment de freqüències suposa un augment de capacitat des de Barcelona del 17%, on la companyia qatarí ocupa ja el segon lloc del rànquing de les 10 aerolínies de càrrega aèria; des de Madrid de l’11%, on també ha guanyat posicions, i  des de Málaga del 85%.

BALANÇ 2018

La companyia ha fet balanç de l’exercici 2018, any en el qual ha transportat un 6,6% més de passatgers amb origen a Espanya respecte de l’any anterior. Les principals destinacions per als viatgers espanyols en els vols de Qatar Airways han estat Bangkok, Bali, Hanói, Yakarta i Doha.

L’aerolínia qatariana va aconseguir l’any passat escalar posicions en el llistat de les cinc principals aerolínies de càrrega aèria d’Espanya i es va col·locar en la tercera plaça, desbancant Emirates, que es va quedar en la quarta plaça.

D’altra banda, durant l’any passat, l’aerolínia àrab va inaugurar 14 noves rutes des del seu hub a Doha, com Penang (Malàisia), Canberra (Austràlia), Mombasa (Kènia) i Da Nang (Vietnam), entre d’altres.

Pel que fa a la flota a Espanya, Qatar Airways opera actualment amb l’Airbus 350 en les rutes des de Madrid i Barcelona a la capital qatarí. La companyia ha confirmat que té demanats en ferm més de 350 avions que s’aniran incorporant progressivament.

Des del punt de vista estratègic, Qatar Qirways disposa del 20% d’IAG; el 10% de LATAM, l’aerolínia més gran d’Amèrica Llatina; el 49% de Meridiana; el 9,99% de l’aerolínia Cathay Pacific i, recentment, ha anunciat l’adquisició del 5% de China Southern Airlines.