26 de mayo de 2024 | Actualizado 6:03

El port de Tarragona mou 4.000 vehicles en menys de 48 hores

Dues operatives gestionades per Bergé i Noatum Maritime als molls de Cantàbria y Galícia en són la causa
Port de Tarragona

El port de Tarragona ha gestionat el moviment de 4.000 vehicles a les seves instal·lacions en menys de 48 hores gràcies a dues operatives gestionades per Bergé i Noatum Maritime. Ahir va arribar al moll de Cantàbria el vaixell ‘Thermopylae’, gestionat per Bergé, per descarregar un total de 2.958 de les marques Kia i Hyndai i aquest matí ha arribat al moll de Galícia el ‘Victory Leader’, gestionat per Noatum Maritime, per dur a terme una càrrega de més de 1.100 vehicles de les marques Opel i Citröen.

El vaixell ‘Thermopylae’ té origen a Corea del Sud i acaba el seu recorregut als països del nord d’Europa (Bèlgica i Alemanya), fent parada als ports de Pireu, Livorno, Sète, Tarragona i Casablanca, on també descarrega vehicles. Al nord d’Europa carrega maquinària i vehicles. 

El vaixell ‘Victory Leader’, gestionat pel consignatari Combalia Noatum Maritime i operat per Noatum Terminal Tarragona, procedeix de Sagunt i té com a destinació Livorno. Al port de Tarragona carrega els vehicles nous procedents de Figueruelas (Zaragoza), que arriben a l’enclavament tarragoní en tren.

El port de Tarragona ha estat sempre lligat al tràfic de vehicles. El volum més rellevant és el que procedeix de l’Extrem Orient, principalment de Corea del Sud, per a la seva distribució a diferents països de la conca mediterrània, incloent la Península Ibérica, i es distribueix posteriorment en tren, camió, i vaixell a la xarxa de concessionaris.

Recentment, la infraestructura tarragonina ha adequat i pavimentat de manera temporal una gran esplanada a la Pineda (Vila-seca) de 12’43 ha. La nova campa té capacitat per a gairebé 5.500 vehicles i amplia la capacitat total del port fins a les 40.000 unitats. D’aquesta manera, el port de Tarragona compta amb un pulmó per ampliar la zona de què disposa als molls de Galícia, Cantàbria i Andalusia.