13 de abril de 2024 | Actualizado 21:44
Reunió de Grimaldi i el port de Barcelona la setmana passada | Port de Barcelona

Grimaldi renova i modernitza els dos ferris de la línia Barcelona-Civitavecchia

Els treballs en tots dos vaixells permetran a la naviliera reduir les seves emissions de diòxid de carboni i incrementar la capacitat de transport

Els ferries ‘Cruise Roma’ i ‘Cruise Barcelona’, pertanyents a l’empresa Grimaldi Group, han iniciat un procés d’allargament i rehabilitació total. Aquestes dues embarcacions cobreixen la línia diaria de la naviliera italiana entre Barcelona i Civitavecchia. Aquest projecte ha comportat la incorporació de millores per a reduir les emissions de diòxid de carboni i també una increment de la capacitat de transport. De fet, els dos bucs es convertiran en ferries de zero emissions durant la seva estada en port.

En una reunió celebrada la setmana passada amb responsables de Grimaldi Logística Espanya i l’Autoritat Portuària de Barcelona, es va informar els implicats sobre els treballs en curs i es va valorar l’adaptació de la infraestructura i dels serveis portuaris per a les noves embarcacions. Segons el port català, les actuacions ja s’han posat en marxa i el primer dels vaixells, el ‘Cruise Roma’, es troba en les drassanes de l’empresa Fincantieri a Palerm (Itàlia).

Els ferries incorporaran un sistema de filtres de gasos per a reduir les emissions dels seus motors durant les travessies, així com un sistema de bateries que emmagatzemarà l’electricitat produïda durant la navegació. Aquesta electricitat s’utilitzarà per a subministrar energia al vaixell quan estigui en el port, substituint d’aquesta forma als generadors auxiliars. El sistema es basa en grans bateries de liti i s’ha incorporat per primera vegada en un vaixell d’aquestes característiques.

L’acció s’emmarca dins dels objectius mediambientals d’infraestructura definits en el pla de millora de qualitat de l’aire del port. Aquest inclou una sèrie d’accions concretes per a minimitzar les emissions de l’activitat portuària en l’entorn. Mitjançant aquesta iniciativa, una de les principals companyies de les anomenades Autopistes del Mar que operen en el port de Barcelona s’alinea amb aquests objectius.