28 de mayo de 2024 | Actualizado 18:07
Enric Ticó | Cimalsa

Enric Ticó, nou president i conseller delegat de Cimalsa

La Generalitat de Catalunya també ha nomenat a Isidre Gavín com a vicepresident i a Sixte Cambra com a vocal

La Generalitat de Catalunya ha nomenat a Enric Ticó com a president i conseller delegat de l’empresa pública Cimalsa. El nou president exercia la direcció general des del passat mes de juliol i la incorporació s’ha dut a terme rere la ratificació de la proposta d’acord de Govern del passat 15 de gener. A més, l’executiu català també ha nomenat com a vicepresident a l’actual secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín; i com a vocal a l’expresident del port de Barcelona, Sixte Cambra.

Segon l’empresa pública, aquesta “inicia una nova etapa” en la qual s’obre per primer cop al sector privat, al que dóna entrada al seu consell d’administració. Ticó ha assenyalat que “la principal tasca a desenvolupar pel nou equip directiu serà l’elaboració d’un Pla Estratègic de la companyia 2019-2025,  en el qual Cimalsa haurà d’esdevenir una peça encara més clau per la logística i la mobilitat”.

Enric Ticó també és president de la Terminal Intermodal Empordà, de la Federació Espanyola de Transitaris (Feteia), del Patronat de la Fundació Cetmo i del clúster ferroviari Railgrup. A més, és professor a diversos màsters relacionats amb la logística i el transport. Ticó ha treballat com a soci-fundador de diferents enginyeries i empreses del sector del transport i ha estat president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), entre altres càrrecs.

Aquestes tres noves incorporacions s’afegeixen a les que ja es van dur a terme fa un parell de mesos amb el nomenament com a vocals del director de l’Institut Català del Sòl, Albert Civit; i del secretari general de la Federació d’Empresaris d’Auto Transport de Tarragona (Feat), José Luis Aymat. A més, també es van ratificar al càrrec de vocals de l’empresa a Ferran Falcó, Pere Padrosa, Francesc Sutrias y Domènec Espadaler.