17 de abril de 2024 | Actualizado 12:58
Teresa Cunillera durant la seva visita a la zona | Govern d'Espanya

Comencen les obres de connexió de la A-2 amb la AP-7

Les actuacions per enllaçar aquestes dues carreteres finalitzaran en un termini aproximat d'un any i mig, segons ha anunciat el Govern espanyol

Les obres de connexió de l’autovia A-2 amb l’autopista AP-7,  a l’altura de Castellbisbal i Sant Andreu de la Barca (Barcelona), han començat aquesta setmana. Segons el Govern d’Espanya, es tracta d’una infraestructura de 859 metres per la qual es preveu el trànsit diari de 40.000 vehicles. “És de gran importància per al territori, tenint en compte que millorarà la seguretat i la mobilitat, i oferirà dinamisme socioeconòmic a la zona”, ha afirmat en un comunicat. Es preveu que les obres finalitzin en un termini de 19 mesos.

La nova connexió enllaçarà el Baix Llobregat amb el Vallès, zones per les quals hi circulen uns 200.000 vehicles. Actualment, aquests han de fer una volta de 12 kilòmetres per carreteres comarcals. Les obres havien estat paralitzades darrerament “degut a les retallades de l’anterior Executiu i a una modificació del projecte inicial”. La delegada del Govern a Catalunya Teresa Cunillera, es va comprometre a desencallar la infraestructura quan va assumir el seu càrrec i el juliol es va reunir amb els alcaldes de la zona per debatre-ho. Després del dictamen favorable per part del Consell de l’Estat, el Consell de Ministres del passat 21 de desembre a Barcelona va aprovar la represa de les obres.

Amb motiu del desbloqueig, Cunillera s’ha desplaçat aquesta setmana a la zona juntament als alcaldes i als responsables municipals de les localitats implicades. “Ells són els autèntics protagonistes d’aquesta infraestructura, ja que són els que han lluitat per ella i els que han demostrat que es poden assolir grans coses en poc temps gràcies a la col·laboració entre les diferents administracions”, ha destacat.

EL COLL DE LILLA
En paral·lel a aquestes obres, Cunillera també es va comprometre a desencallar les obres del Coll de Lilla, que s’han reprès aquesta setmana després que el Consell de Ministres també ho aprovés a la reunió del desembre. Teresa Cunillera es desplaçarà demà a la zona juntament al subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, i al subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín.