14 de abril de 2024 | Actualizado 7:28

Cimalsa modernitza el pàrquing de mercaderies perilloses del Polígon Riuclar de Tarragona

L'aparcament, que va estar concessionat fins a 2017, té capacitat per a més de 200 vehicles i en la seva actualització s'invertiran més d'un milió d'euros
Instal·lacions de l'aparcament per a mercaderies perilloses en el Polígon de Riuclar (Tarragona) | Lavaflix

L’empresa pública Cimalsa ha promogut la licitació de les obres de rehabilitació de l’aparcament de vehicles pesats de mercaderies perilloses del Polígon Industrial Riuclar de Tarragona, amb un pressupost superior a 1,1 milions d’euros. Les actuacions, licitades a través d’Infraestructures.cat, tindran una durada aproximada de sis mesos.

La infraestructura propietat del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, destinada a donar servei al sector del transport de mercaderies perilloses, està situada en “el cor del sector químic del Camp de Tarragona i molt pròxim a les instal·lacions del port”, han recordat des de Cimalsa. Aquest aparcament de vehicles pesats de mercaderies perilloses està en funcionament des de la dècada dels 90.

El servei d’explotació estava sota un règim de concessió a l’empresa Lavaflix fins al passat 2017, moment en el qual la conselleria va recuperar la gestió d’una infraestructura amb capacitat per a més de 200 vehicles. Al gener de 2018, Cimalsa va rebre l’encàrrec d’assumir la gestió de l’aparcament i al maig del mateix any se li va assignar l’adscripció. A partir d’aquest moment, es va promoure la redacció del projecte de rehabilitació de les instal·lacions i de la situació de l’equipament.

Les principals actuacions de reforma que contempla el projecte tenen com a objectiu modernitzar i millorar les condicions de seguretat de les persones i del medi ambient. Cimalsa ha detallat que s’instal·larà “una nova xarxa de distribució d’aigua per a protecció contra incendis del recinte i d’un sistema de detecció de gasos i detecció d’incendis”. També se substituirà la tanca perimetral del recinte i s’instal·larà un nou separador d’hidrocarburs en la xarxa de sanejament existent i es construirà un nova caseta de control i es renovaran les barreres d’accés al recinte, entre altres millores.