21 de febrero de 2024 | Actualizado 12:40

Dos línies de creuers preveuen fer escala a les Terres de l’Ebre l’any vinent

El port de Sant Carles de la Ràpita i la seva destinació han promocionat la marca Delta Ebre Port a la fira de creuers nord-americana Seatrade Cruise Global
Delta Ebre Port a la fira de creuers Seatrade | Generalitat de Catalunya

Les línies de creuer Sea Cloud Cruises i Plein Cap Crusières preveuen fer escala a les Terres de l’Ebre l’any 2020. Les companyies han anunciat la seva voluntat d’anar al port de Sant Carles de la Ràpita, a Tarragona, en el marc de la fira de creuers Seatrade Cruise Global, celebrada del 8 a l’11 d’abril a Miami Beach, als Estats Units. Allà el port i la seva destinació han promogut la marca Delta Ebre Port, mitjançant la qual volen donar a conèixer les instal·lacions portuàries, els nous serveis i les principals activitats turístiques que poden fer els creueristes.

Concretament, la companyia Sea Cloud Cruises preveu visitar el port rapitenc l’abril del 2020, amb un creuer que té capacitat per a 96 passatgers, el ‘Sea Cloud’. Aquesta companyia està dirigida al mercat nord-americà. Per la seva banda, la companyia Plein Cap Crusières, adreçada al mercat francès, preveu arribar-hi l’octubre del 2020, amb un creuer amb capacitat per a 412 passatgers, el ‘MS Berlin’.

Sea Cloud Cruises preveu visitar el port rapitenc l’abril del 2020 i Plein Cap Crusières l’octubre d’aquell mateix any

“La tornada de l’activitat de creuers l’any vinent a la Ràpita és mostra palesa que la constància i el treball conjunt donen els seus fruits”, ha afirmat l’alcalde del municipi, Josep Caparrós. “Això ens encoratja a continuar la línia encetada per seguir potenciant el port rapitenc en els àmbits que considerem estratègics des de les diferents opcions i potencialitats, amb el convenciment que així posem en valor les nostres capacitats com a destinació i la nostra oferta turística”.

A més, el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha assegurat que l’anunci “dóna projecció internacional al port de la Ràpita i la seva destinació, i aporta nous turistes al territori per via marítima”. Aquesta acció s’emmarca en el pla d’accions de Delta Ebre Port per a aquest 2019.

Les institucions compromeses en treballar pel creixement de l’activitat creuerística a la costa ebrenca són Ports de la Generalitat, l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, el Patronat de Turisme Terres de l’Ebre i la Cambra de Tortosa. Per la seva banda, la Seatrade és el punt de trobada de les principals companyies de creuers del món amb els ports, els operadors turístics i els professionals de la indústria.