21 de mayo de 2022 | Actualizado 6:29
Santiago Garcia-Milà | Port de Barcelona

Santiago Garcia-Milà és reelegit president de l’Associació Internacional de Ports

És el tercer cop que ocupa el càrrec i el nomenament s'ha fet a la cloenda de la 32a conferència anual de l'organització

El subdirector general d’Estratègia i Comercial del port de Barcelona, Santiago Garcia-Milà, ha estat reelegit president de l’Associació Internacional de Ports (IAPH) per tercer any consecutiu. Durant els darrers quatre anys, Garcia-Milà ha estat al capdavant de l’entitat, després d’ocupar la vicepresidència de la IAPH del 2009 al 2014. “És rellevant destacar la importància que té per al port de Barcelona accedir als òrgans de direcció d’aquesta associació no governamental, ja que aquest fòrum és l’únic reconegut internacionalment com a portaveu de la indústria portuària a nivell mundial”, ha recordat l’autoritat portuària.

El nomenament s’ha fet durant la celebració de la cloenda de la 32a conferència anual de l’organització, que s’ha celebrat a Guangzhou, a la Xina, del 6 al 10 de maig. Aquesta ha reunit a més de 1.000 delegats procedents de 50 països, en una cerimònia oberta per el secretari general de l’Organització Marítima Internacional, Kitack Lim. Lim va aprofitar l’ocasió per destacar la rellevància dels ports en la lluita per a la reducció de les emissions contaminants: “Els ports seran clau per proveir infraestructures de subministrament de combustibles alternatius per a la propulsió marítima, per tal d’assolir els ambiciosos objectius de reducció de gasos d’efecte hivernacle”.

Segons ha informat l’Autoritat Portuària de Barcelona, en aquesta edició de la conferencia s’han tractat temes com ara la Ruta de la Seda xinesa, els reptes de desenvolupament sostenible i l’impacte de la digitalització als ports, així com la influencia de les tecnologies disruptives en el comerç i en els ports. La IAPH és una organització portuària global creada el 1955 i té la seva seu a Tòkio, al Japó. Es tracta d’una aliança global sense ànim de lucre de 170 ports i 140 organitzacions relacionades amb els ports que cobreixen 90 països dels cinc continents, l’activitat dels quals representa prop del 80% del tràfic mundial de contenidors i més del 60% del tràfic total de tones.