19 de junio de 2024 | Actualizado 9:03
Ponents durant la celebració de la jornada a Palamós | M.V.

La Generalitat qualifica a Palamós com a “port d’interès general” de Catalunya

Ports de la Generalitat i Feteia-Oltra han organitzat una jornada del sector comercial amb la col·laboració de transitaris i empreses de Girona

L’empresa pública Ports de la Generalitat i Feteia-Oltra han organitzat una jornada del sector comercial del port de Palamós, a Girona, en la qual han acudit transitaris i empreses de la zona. En ella, el president de Ports de la Generalitat i secretari d’Infraestructures i Mobilitat de Catalunya, Isidre Gavín, ha posat èmfasi en la importància del port de Palamós “com a port d’interès general” a Catalunya i ha destacat que “la inversió més gran” del nou Pla de Ports es realitzarà a Palamós, amb un total de 4,6 milions d’euros.

Per part seva, el president de Feteia-Oltra, Enric Ticó, ha afirmat que “els ports gestionats per Ports de la Generalitat ofereixen uns magnífics serveis a les empreses transitàries i operadors logístics de l’Estat”. Ticó també ha subratllat que “són ports àgils, de proximitat i amb una posició geoestratègica que els converteix en molt competitius”.

Les instal·lacions portuàries de Palamós permeten l’amarri de vaixells de gran calat i tonatge, amb un moll comercial de 382,5 metres de longitud i 43 metres d’ample. Es tracta d’un port especialitzat en trànsits de càrrega general i mercaderies a granel amb una capacitat per a absorbir fins a 500.000 tones de mercaderies anuals. La instal·lació portuària va canalitzar en 2018 fins a 186.000 tones, amb un increment del 35% respecte a l’any anterior. Entre les mercaderies que operen, destaquen els productes siderúrgics, paper, bobines de paper, biomassa forestal i fusta, entre altres.

En aquest sentit, el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha afirmat que ports com el de Palamós “són l’entrada i sortida dels productes del teixit empresarial del territori, que ofereixen un servei porta a porta als seus clients”. L’acte ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palamós i les Cambres de Comerç de Girona i Palamós. D’aquesta forma, el seu objectiu ha estat mostrar les instal·lacions i condicions tècniques al sector empresarial de Girona per a atreure més tràfics de mercaderies.