26 de noviembre de 2020 | Actualizado 20:36

L’Escola Europea Intermodal finalitza la seva formació en operacions ferroportuàries

El Surco Operations I, dirigit a professionals de companyies de transport de mercaderies, transitaries i empreses d’import-export, es va realitzar entre el 10 i el 12 de juny a Barcelona
Escola Europea Intermodal

L’Escola Europea ha realitzat un cop més, aquest any, el curs Surco Operations I per a professionals espanyols, curs que ofereix una formació introductòria en matèria de logística ferroportuària i ferroviària intermodal. El curs va tenir lloc entre els dies 10 i 12 de juny a la ciutat de Barcelona. Dissenyat per a professionals de companyies de transport de mercaderies, transitàries i empreses importadores i exportadores, el curs proposa una anàlisi dels diferents elements necessaris per oferir solucions eficients de transport intermodal (tant ferroviari com marítim). En aquesta ocasió es va comptar amb la participació d’empreses com Inditex, Repsol, Inovyn, els ports de Huelva i Bilbao, Hellmann Worldwide Logistics, Marcotran i Ocidenave. 

Durant tres dies, els participants al curs van tenir l’oportunitat de conèixer les infraestructures i equipaments utilitzats en les connexions ferro-portuàries i de tenir contacte amb operadors que actualment gestionen aquest tipus d’operacions. Les classes teòriques cobreixen el transport i la logística marítimo-ferroviària, els serveis ferroviaris necessaris per al transport de mercaderies i les terminals ferroviàries als ports. En aquesta edició s’ha ofert també una anàlisi detallada de la situació actual dels ports espanyols en temes referents a infraestructures, característiques de la xarxa ferroviària i zones de servei.

Per completar les classes teòriques, el curs ha ofert visites pràctiques al port de Barcelona (a la terminal de contenidors semiautomàtica de Hutchison Best, a la terminal de vehicles Autoterminal i a la terminal de sòlids a lloure d’ICL); una visita al complex de Can Tunis, més concretament a la terminal de classificació i a l’operador logístic Logistainer, i una visita al centre de control de tràfic integrat d’Adif. El curs va ser realitzat en col·laboració amb el port de Barcelona, Puertos del Estado, Adif, Autoterminal, FGC Ferrocarrils, ICL, la terminal Hutchison Best, Transportes Portuarios, Go Transport i Transports Tomàs.