15 de mayo de 2021 | Actualizado 8:20

El port de Barcelona i l’Escola Europea renoven el programa Forma’t al port

Més de mig miler d’estudiants han pogut conèixer el port i la seva comunitat de negocis durant aquest any 2019 a través d’aquest programa
Núria Burguera i Enric Rodés durant l'acte de la signatura de la renovació del conveni | Escola Europea

L’Autoritat Portuària de Barcelona i l’Escola Europea Intermodal han renovat l’acord de col·laboració a través del qual la infraestructura portuària reafirma la seva posició com a patrocinador estratègic en el programa Forma’t al port. La director de Relacions Institucionals i Comunicació del port, Núria Burguera, i el director de l’Escola Europea, Eduard Rodés, han estat els encarregats de signar aquesta renovació. 

Segons apunta el comunicat emès pel centre de formació, el programa està impulsat pel mateix port de Barcelona i patrocinat per la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de la ciutat, l’Escola Europea, les associacions del sector i empreses. Segons els seus promotors, la iniciativa continua sent un referent de formació local per als estudiants dels cicles formatius de Transport i Logística i de Comerç Internacional i, més recentment, també per als estudiants dels graus universitaris en Logística i Negocis Marítims, Nàutica i Transport Marítim, Tecnologies Marines i enginyeria en Sistemes i Tecnologia Naval.

Forma’t al Port, a través del qual la comunitat portuària s’obre als estudiants, ha iniciat l’activitat el 2019 amb xifres rècord de participació: 520 estudiants han pogut conèixer el port de Barcelona i la seva comunitat de negocis. El programa, que seguirà durant els mesos d’octubre i novembre amb tres cursos management amb destinació Gènova, fomenta la incorporació dels estudiants en esquemes de formació dual en empreses del sector, amb l’objectiu final d’ajudar a preparar una comunitat logística de futur capaç de superar els reptes estratègics de la regió catalana.