9 de febrero de 2023 | Actualizado 18:44

Asiana Airlines aposta per captar més càrrega en la seva ruta Barcelona-Seül

L’aerolínia coreana ha exportat, de gener a octubre d’enguany, 1.500 tones de mercaderies, principalment a Corea, Japó, Xina i països del Sud-est Asiàtic
Asiana Airlines

L’aerolínea coreana Asiana Airlines ha decidit apostar per augmentar el transport de càrrega aèria en la seva ruta entre Barcelona i Seül, a traavés de la seva divisió Asiana Cargo. Segons han explicat fonts de la companyia, de gener fins a octubre d’aquest any 2019, Asiana ha realitzat l’exportació de 1.500 tones de mercaderies, principalment a Corea, Japó, Xina i diversos països del Sud-est Asiàtic des de Barcelona. Entre els productes exportats, es compten components de vehicles, aliments (pernil, xocolata…) i mobles, entre d’altres. Pel que fa  referència a les importacions, la gran majoria de productes estan relacionats amb el sector tèxtil. L’aerolínia coreana considera que “la puntualitat dels seus vols i la bona logística són factors importants per guanyar-se la confiança de les empreses exportadores catalanes i espanyoles”. Per això han afegit que, en disposar d’una gran connexió entre Corea i països propers com Japó i Xina, “podem oferir una connexió immediata i flexibilitat en els enviaments”.

Asiana Cargo va començar a operar a Espanya el dia 31 d’agost de l’any passat, quan va iniciar la seva instauració en el mercat logístic del nostre país. Actualment, centra les seves vendes en quatre punts: Barcelona, Madrid, València i Bilbao. Tot i que l’enviament es realitza a través del vol OZ512 de Barcelona, l’aerolínia compta amb una xarxa de servei de camió aeri des de Madrid, València i Bilbao fins a la capital catalana.

UN TRÀFIC DE MÉS DE 100.000 PASSATGERS
Pel que fa referència a les xifres de passatgers, Asiana Airlines ha superat la xifra els 100.000 en la seva ruta Barcelona-Seül, inaugurada l’agost de l’any passat. En els primers catorze mesos (fins el passat 30 d’octubre), la companyia ha transportat un total de 112.916 passatgers. Asiana Airlines opera quatre vols setmanals entre la capital catalana i Seül, amb una ocupació mitjana durant el primer exercici de funcionament del 85%.

El responsable d’Asiana Airlines a Barcelona, Seungchul Shin, ha reafirmat el compromís de l’aerolínia amb Barcelona i ha assenyalat que “estem molt orgullosos de la nostra contribució a la interacció entre les nostres dues societats en cultural, negocis i turisme”. A més, ha expressat la seva esperança de que les relaciones comercials entre ambdós països surtin enfortides gràcies a aquesta ruta. “Aquesta es la nostra missió i la nostra contribució als intercanvis entre Corea i Espanya”, ha assenyalat.