27 de enero de 2022 | Actualizado 11:38
Masimo Marsili, col·locant la primera pedra simbòlica de la construcció | M.V.

XPO Logistics projecta un nou centre logístic a Barcelona per l’e-commerce

La plataforma comptarà amb una superfície total de 13.000 metres quadrats i amb 104 molls per a operacions de càrrega i descàrrega

L’operador XPO Logistics ha anunciat la construcció d’un nou centre de transport i de distribució a Castellbisbal (Barcelona), amb l’objectiu d’optimitzar la logística de l’e-commerce a la ciutat. “Es tracta d’un mercat clau per a aquest tipus de negocis”, ha assegurat el director general de la companyia, Massimo Marsili. La plataforma disposarà de 13.000 metres quadrats de superfície i permetrà duplicar l’espai de XPO per als serveis de distribució i càrrega parcial a la localitat.

D’aquesta forma, XPO Logistics expandirà el seu espai de emmagatzematge amb un desè centre a Catalunya i millorarà el seu servei d’última milla. En aquest sentit, el directiu de XPO Logistics ha afegit que “l’última milla requereix tecnologia digital i estem invertint més de 450 milions d’euros al món per desenvolupar-la”. Es preveu que les obres del nou edifici acabin previsiblement el 2021 i la seva construcció corre a càrrec de la promotora Montepino Logística.

“La seva ubicació, a prop del nostre actual centre de supply chain, permetrà crear sinèrgies”
Massimo Marsili Director general de XPO Logistics

Entre altres característiques, el centre estarà equipat per 104 mills de càrrega i descàrrega, fet que la torna la plataforma de XPO amb més molls de la Península Ibèrica. Aquests permetran el moviment de 350.000 camions a l’any, segons càlculs de la promotora. Per altra banda, el disseny de la nau comptarà amb la certificació energètica LEED, amb un consum d’energia 100% renovable, a l’igual que la resta de centres de l’operador logístics a Espanya. “La seva ubicació, a prop del nostre actual centre de supply chain, permetrà crear sinèrgies que brindaran millor eficiència als nostres clients”, ha assegurat Marsili.

“Aquest projecte és fonamental i estratègic per a la nostra companyia”, ha afegit el vicepresident d’Operacions de Montepino, Juan José Vera. “Som una empresa d’origen aragonès i els llaços històrics, culturals i de veïnat que ens uneixen amb Catalunya han fet que el nostre desenvolupament passi necessàriament per començar a treballar aquí”, ha recordat Juan José Vera. Pel que fa a això, ha assenyalat que la inversió en el nou edifici superarà els 15 milions d’euros, als quals se li sumarà el que XPO inverteixi en el seu interior. “Volíem entrar en aquest nou mercat per la porta gran, amb una operació a una ubicació primordial, un edifici que encaixés amb el perfil de Montepino i amb el que porta desenvolupant els últims anys.

15 milions d’euros

Montepino invertirà 15 milions d’euros en la construcció d’una nova plataforma logística

Per la seva banda, l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, ha recordat les bones connexions del municipi, tant ferroviàries com terrestres, amb carreteres amb l’A-2, AP-7 i B-23. En l’actualitat, més de 350 companyies s’han instal·lat en la localitat, moltes d’elles pymes. “Aquestes empreses aporten moltíssima riquesa per al nostra municipi, perquè el nostre pressupost depèn bàsicament de les aportacions que fan les indústries, d’obres com aquest que tindrem”, ha manifestat.