5 de marzo de 2021 | Actualizado 13:35

El port de Barcelona impulsa mesures per a reduir l’impacte econòmic del coronavirus

L'autoritat portuària no penalitzarà a les terminals per incompliment dels tràfics mínims i el pagament de la taxa d'ocupació passarà a ser mensual
Port de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona aplicarà una sèrie de mesures per a reduir l’impacte que l’expansió del coronavirus pot suposar en l’àmbit econòmic per a la comunitat portuària. “En línia amb les mesures econòmiques anunciades per la Comissió Europea, el Govern de l’Estat i la Generalitat de Catalunya per a intentar mitigar els efectes negatius d’aquesta situació en l’economia, hem pres la decisió d’actuar per a minimitzar l’impacte entre els nostres concessionaris i clients”, ha explicat.

Concretament, el port català ha començat a estudiar un conjunt de mesures, algunes de les quals posarà en funcionament en els pròxims dies i unes altres que anirà definint pròximament. Entre altres, una de les decisions d’aplicació immediata serà no penalitzar a les terminals en cas de no complir amb els tràfics mínims compromesos durant el període d’afectació de l’expansió del COVID-19.

D’altra banda, i en funció de les quantitats a liquidar, l’autoritat portuària ha anunciat que el pagament de la taxa d’ocupació passarà a ser mensual durant aquest any, en comptes de trimestral o semestral. “Amb aquesta mesura, es pretén ajudar a les empreses davant possibles situacions de tensions de tresoreria o problemes de liquiditat”, ha justificat. En els pròxims dies, el complex portuari estudiarà altres mesures destinades a minimitzar els efectes negatius que es posaran en marxa, segons evolucioni la situació.