24 de septiembre de 2020 | Actualizado 17:39

BEST s’acredita com a Operador Econòmic Autoritzat i Magatzem de Dipòsit Temporal

La companyia del grup Hutchison Ports ha invertit per habilitar les seves instal·lacions i ha desenvolupat i implantat nous sistemes electrònics
Hutchison Ports BEST BEST

La terminal semiautomàtica del port de Barcelona Hutchison Ports BEST ha obtingut l’estatus d’Operador Econòmic Temporal (OEA) i de Magatzem de Depòsit Temporal (MDT). D’aquesta forma, adoptarà un nou paper actiu en el control duaner, que, segons ha assegurat, “redundarà en una major seguretat per a la comunitat logística i per als actors que participin en el comerç internacional”. Per certificar-se, la terminal ha portat a terme una sèrie d’inversions destinades a habilitar les seves instal·lacions com a MDT, així com ha desenvolupat i implantat nous sistemes electrònics en consonància amb el Codi Duaner de la Unió (CDU).

“Ens hem sotmès a una auditoria exhaustiva per part de l’administració duanera per acreditar-nos com una empresa solvent, formada en qüestions duaneres i d’alta qualitat en els nostres processos interns”, han assegurat des de Hutchison Ports BEST. En aquest sentit, el director general de la terminal, Guillermo Belcastro, ha afirmat que “l’obtenció de l’OEA ens posiciona com a soci de confiança de l’administració de duanes, reforçant el nostre esperit de col·laboració mútua”. Així mateix, ha assenyalat que “el nou marc regulador ens permet profunditzar en les gestions duaners que es produeixin en la terminal, simplificant l’operativa dels nostres clients”.

“L’obtenció de l’OEA ens ha posicionat com a soci de confiança de l’administració de duanes”
Guillermo Blecastro Director general de Hutchison Ports BESET

BEST també ha aprofitat l’ocasió per recordar que “la participació de les terminals en la prestació de serveis duaners és una realitat i un èxit d’integració i eficiència en el Nord d’Europa des de fa anys”. Pel que fa a això, ha puntualitzat que “proporciona una major agilitat en el moviment de la càrrega i integració en els sistemes electrònics amb les administracions duaneres”, a més de permetre desenvolupar “un paper actiu en la cadena logística”. Així mateix, com la terminal és un MDT, “és molt probable que es pugui oferir el servei de vincular la mercaderia al MDT de la terminal, des del qual després es podran realitzar els següents tràmits fins a un destí duaner definitiu”, ha afegit BEST.

Finalment, una altra novetat és la tramitació i comunicació de la terminal marítima amb els MDT de segona línia, que també han de ser OEA, en el moviment de la mercaderia entre depòsits temporals. Segons els procediments contemplats en el CDU, ha de ser la terminal, com a magatzem d’origen, qui presti el servei de comunicació amb la duana d’aquest trasllat. “S’inicia una nova època en la qual les terminals jugaran un paper decisiu en la prestació de serveis duaners, ja no només en el seu àmbit físic, sinó també fora del mateix, i que portarà associada una oferta de prestació de serveis duaners per part de la terminal”, ha conclòs Hutchison Ports BEST.