31 de octubre de 2020 | Actualizado 18:17

Catalunya restableix les restriccions a camions a la N-340 i N-240

La mesura es va aixecar excepcionalment al març per a garantir el subministrament de béns essencials durant el confinament pel coronavirus
Servei Català de Trànsit

El Servei Català de Trànsit ha restablert a partir d’aquest dilluns, 15 de juny, les restriccions a vehicles pesants en diversos trams de les carreteres N-340 i N-240 al seu pas per Tarragona, Lleida i Barcelona. Des de la Generalitat de Catalunya han justificat que, “amb la recuperació progressiva de la mobilitat, els camions de quatre o més eixos tornaran a tenir prohibit circular per aquestes vies per motius de seguretat i fluïdesa viaris”. Es tracta d’unes restriccions vigents des de setembre de 2018 que es van aixecar excepcionalment el passat 14 de març en el context de pandèmia del coronavirus per la necessitat d’adoptar mesures que garantissin el subministrament de béns essencials.

La mesura s’ha tornat a fer efectiva i, per això, es recuperen les bonificacions acordades

D’aquesta manera, la mesura s’ha tornat a fer efectiva després que el ministeri de Transportes hagi recuperat les bonificacions acordades fa dos anys, que van ser suspeses el 20 d’abril, en els trams corresponents de les autopistes AP-7 i AP-2, per les quals es desvien actualment els vehicles afectats. Concretament, la restricció de vehicles o conjunt de vehicles de transport de mercaderies de quatre o més eixos, afectarà la N-340 des del límit de la província de Castelló d’Alcanar fins a L’Hospitalet de l’Infant. “Els vehicles afectats podran utilitzar com a itinerari preferent el delimitat per l’AP-7/E-15 entre els recorreguts provinents de Castelló i la sortida 38 de L’Hospitalet de l’Infant», han especificat des de la Generalitat. Per part seva, des d’Altafulla fins a Vilafranca del Penedès, els vehicles afectats podran circular per l’AP-7/E-15. Finalment, en la N-240 des de Les Borges Blanques fins a Montblanc els vehicles podran circular per l’AP-2/E-90 entre Les Borges Blanques i el Pla de Santa Maria.