16 de junio de 2021 | Actualizado 19:08
Simulació de la futura plataforma de Transports Codina a Barcelona | Transports Codina

Transports Codina estrenarà la seva nova plataforma de congelat al març de 2021

L'operador logístic preveu que la primera fase de les seves noves instal·lacions a Barcelona li permeti emmagatzemar 2.800 palets addicionals

L’empresa Transports Codina ha iniciat la primera fase de la construcció de la seva nova plataforma de congelat, que se situarà en Hostalets de Balenyà (Barcelona). El projecte es realitzarà en un total de quatre fases i comptarà amb una superfície de 6.000 metres quadrats sobre un terreny de 12.000 metres quadrats, segons han informat des de l’empresa. La primera d’aquestes fases, que entrarà previsiblement en funcionament al març del pròxim any, comptarà amb una capacitat de magatzematge d’uns 2.800 palets i amb el primer túnel de congelació. No obstant això, una vegada el projecte hagi finalitzat, les instal·lacions donaran cabuda a un total de 8.000 palets en congelat. La companyia logística ha declinat oferir detalls sobre la inversió en la nova plataforma.

Les instal·lacions comptaran amb cinc molls de càrrega, túnels de congelació i una àrea de picking

“Ens hem decidit per aquesta nova plataforma perquè som un operador de logística integral especialitzat en producte alimentari i volem controlar tota la cadena de subministrament d’aquest sector”, han puntualitzat des de l’empresa. “Des de sempre oferim serveis de magatzematge i transport en fred, a temperatura controlada entre 16 i 18 graus centígrads, però ens faltava capacitat per a congelat”. Així mateix, una segona raó que ha motivat a la companyia a optar per aquesta estratègia és “la gran demanda d’aquest servei en la nostra zona”, segons ha assegurat.

Quant a les característiques de la nau es refereix, les instal·lacions comptaran amb fins a cinc molls de càrrega, túnels de congelació, una àrea de picking, prestatgeries mòbils i maquinària especialitzada, així com amb un programari de gestió de temperatures. “Estem estudiant aspectes mediambientals com l’ús d’energies renovables mitjançant plaques solars o l’aprofitament de les aigües de pluja”, ha afegit Transports Codina. En aquest sentit, el servei d’enginyeria i construcció Enginyeria Cunovesa ha estat la seleccionada per a dur a terme el projecte, que ha sofert tres mesos de retard per la paralització de l’activitat decretada a Espanya per a combatre el coronavirus.