23 de septiembre de 2020 | Actualizado 12:04

Ports de la Generalitat destina 2,4 milions a reparar els efectes del Glòria en el port de Blanes

La companyia pública catalana també ha instal·lat un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics en aquest complex portuari
Ports de la Generalitat

L’empresa pública Ports de la Generalitat ha dedicat 2,4 milions d’euros en obres d’emergència per reforçar el dic d’abric en el port de Blanes, després de ser danyat en el temporal Glòria. Amb un termini d’execució de sis mesos i mig, les obres ja s’han iniciat amb la retirada de l’escullera, col·locada provisionalment el dia després del temporal, i els enderrocs en els trams afectats. Un cop portat a terme, s’ha reforçat la part exterior amb la reposició de 20.000 tones de pedra d’escullera i 500 blocs de formigó de 22 tones, així com 206 blocs de 31 tones. Aquesta actuació se suma a d’altres en la zona Nord de Catalunya, com les de Sant Feliu de Guíxols i Palamós.

Aquest blocs s’han construït a una planta de formigó que s’ha instal·lat en el mateix port, de manera que s’ha evitat el pas de més de 30 camions diaris per la ciutat. Per la seva part, els blocs construïts es col·locaran amb una grua de 350 tones, segons ha informat l’empresa pública de la Generalitat de Catalunya. “Després es tornarà a construir el tram de d’espatller de 30 metres de longitud que va resultar afectat i les obres finalitzaran amb la pavimentació de la part del moll afectada, així com la zona de treball”, ha afegit la Generalitat de Catalunya.

Per altra part, Ports de la Generalitat també ha posat en servei aquest dijous una estació de recàrrega semiràpida en el port de Blanes, el primer de la ciutat i de la costa de Girona en disposar d’aquest equipament. Amb un valor de 82.000 euros, es preveu instal·lar aquestes estacions en els ports de Llançà, Port de la Selva, Roses, l’Escala, Palamós i Sant Feliu de Guíxols. Concretament, el punt de recàrrega instal·lat a Blanes pot carregar de forma simultània dos vehicles amb corrent alterna i una potència de 22 kilovatis, amb un temps de càrrega d’entre dos i quatre hores.