7 de marzo de 2021 | Actualizado 8:10

El port de Tarragona incrementa els punts de càrrega de productes agroalimentaris

El primer tren carregat íntegrament de farina de soia ha partit de l'enclavament portuari amb 17 vagons de 1.000 tones cadascun cap a Osca
Operativa de càrrega de ferrocarril en el moll d'Aragó | Autoritat Portuària de Tarragona

El primer tren carregat íntegrament de farina de soia en el nou punt de càrrega del moll d’Aragó ha sortit del port de Tarragona avui amb destinació a Osca. Aquest enviament, ha destacat l’autoritat portuària, consta de 17 vagons de 1.000 tones cadascun i és la primera operativa ferroviària de productes agroalimentaris que realitza l’operador Bergé.

Aquest enviament ha estat el primer realitzat per ferrocarril per l’operador logístic Bergé

L’enclavament tarragoní ha apuntat que amb aquesta càrrega s’obre la possibilitat que en qualsevol punt dels molls destinats a aquests productes (Castella i Aragó), es pugui dur a terme qualsevol operativa, mitjançant emmagatzematge en sitges o transport per carretera o ferrocarril. Aquest servei ferroviari, ha indicat l’Autoritat Portuària de Tarragona, implica un reforç de l’oferta en la logística dels productes agroalimentaris, consolidant destins de gran importància per a l’enclavament portuari com són Osca i Saragossa.

Aquesta mercaderia, que s’usa principalment per a l’alimentació animal, ha estat en constant evolució en els últims anys. La farina de soia s’importa, principalment, des del continent americà i des del port de Tarragona es vehicula cap a Osca, Saragossa i tota la vall de l’Ebre.