15 de abril de 2021 | Actualizado 17:50
Acte institucional de col·locació del mural | Autoritat Portuària de Barcelona

El port de Barcelona reforça la relació amb la ciutat amb un mural artístic

L'activitat s'emmarca en el projecte port-ciutat i s'ha dut a terme a motiu del dia dels drets de la infància

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha enfortit la seva relació amb la ciutat mitjançant el projecte ‘Why?’. Es tracta d’una iniciativa amb la qual la pintora i il·lustradora Carme Solé i Vendrell ha elaborat un mural, que ha estat penjat en la façana del Museu Marítim de Barcelona amb motiu del dia dels drets de la infància. Gràcies al suport del port, l’artista ha comptat amb la col·laboració de fins a 140 dibuixos de nens i nenes d’entre 3 i 12 anys. En aquest sentit, l’activitat s’emmarca en el projecte port-ciutat de l’autoritat portuària i l’ha dut a terme el departament de Patrimoni Cultural, amb la col·laboració del museu i de la Fundació La Caixa.

En concret, amb la iniciativa s’han recollit els dibuixos de diverses escoles i casals, així com de de particulars i famílies que treballen al port. Amb ells, s’ha realitzat un collage de grans dimensions que ha acompanyat al dibuix d’una figura en la qual s’ha representat a una nena i un nadó pintats per l’artista. Per part seva, l’acte institucional de col·locació del mural en la façana de l’edifici s’ha celebrat aquest passat divendres, 20 de novembre. En ell, han participat la presidenta del port, Mercè Conesa; la directora del Museu Marítim de Barcelona, Elvira Matas; el codirector de la campanya ‘Why?’, Jaume Escala; i la pròpia artista.