27 de enero de 2022 | Actualizado 11:38

Tarragona finalitza la millora ferroviària del moll de Castella per a productes agroalimentaris

Els treballs han durat dos mesos i mig i han estat executats per fases per a no interrompre l'operativa portuària d'aquests tràfics
Autoridad Portuaria de Tarragona

Les obres de millora de les vies del tren del moll de Castella del port de Tarragona han finalitzat després de dos mesos i mig de treballs. L’actuació s’ha dut a terme per fases per a evitar interrompre l’operativa portuària en un punt d’alta densitat en el tràfic de productes agroalimentaris. L’Autoritat Portuària de Tarragona ha destinat un pressupost superior als 120.000 euros per a aquesta adequació. L’increment dels tràfics ferroviaris de cereal en aquest moll ha estat el motiu pel qual l’enclavament tarragoní ha decidit millorar la infraestructura, dotant de paviment de formigó una de les vies situades al costat del riu Francolí.

L’actuació millora les condicions de l’operativa i la seguretat ferroviària

Amb aquesta intervenció, ha apuntat la institució portuària, “es milloren les condicions de l’operativa ferroviària i la seguretat en les maniobres de formació i enviament de les composicions ferroviàries”. Les empreses que operen en el port de Tarragona usen cada vegada més els serveis ferroviaris. “Aquest fet”, ha apuntat l’enclavament, “intueix un canvi en el sector de la logística, més sostenible. Aquesta intermodalitat es pot comprovar en els moviments de productes agroalimentaris a diferents destins, com la vall de l’Ebre, Lleida, Monzón, Zaragoza i Vic, on es fabriquen pinsos per a l’alimentació animal”.

Des de l’any passat, el port de Tarragona porta una mitjana de tres trens setmanals de productes agroalimentaris, principalment blat de moro, amb puntes de fins a cinc trens setmanals. L’enclavament ha subratllat que rep productes agroalimentaris dels principals països productors com Ucraïna, Romania, l’Argentina i els Estats Units. “La distribució d’aquests productes aconsegueix un hinterland molt important, que inclou tota Catalunya, Aragón i gran part de Navarra i de l’Est de Castilla, on es fabrica més del 40% de la producció de pinsos d’Espanya”, ha indicat l’autoritat portuària.