27 de marzo de 2023 | Actualizado 5:42

Unidriver Group desembarca a la ZAL de Barcelona per potenciar la seva divisió marítima

L'empresa aposta per incrementar l'importació i l'exportacio amb els Estats Units i l'Àsia des de la seva nova plataforma
Nova nau d'Unidriver Group a la ZAL del port de Barcelona | Unidriver Group

L’empresa basca de transport i logística Unidriver Group s’ha instal·lat en una plataforma de 14.000 metres quadrats a la ZAL del port de Barcelona amb l’objectiu de potenciar la seva divisió marítima. Fonts de l’entitat han apuntat al fet que la sortida de les mercaderies d’aquesta divisió “es fa tota pel port de Barcelona, donada la seva connectivitat interoceànica” i que la presència a la ZAL “respon a la necessitat d’incrementar no només la relació amb Estats Units, sinó també amb el continent asiàtic, i incrementar la importació i exportació des d’aquests mercats”. Així mateix, des de la nova plataforma a Barcelona es realitzaran activitats de logística i crossdocking per als clients de l’empresa.

14.000 metres quadrats

El nou centre logístic d’Unidriver Group a la ZAL de Barcelona ocupa 14.000 metres quadrats

“Amb aquesta implantació volem potenciar les sortides dels clients del País Basc cap al port de Barcelona”, ha indicat l’entitat. “Disposem de ports més propers com els de Bilbao i Santander, però no tenen vaixells transoceànics i les mercaderies que podríem exportar per aquests recintes haurien d’anar a Anvers o Rotterdam, la qual cosa faria que s’encarissin i triguessin més en el seu camí cap als Estats Units”, ha explicat l’operador amb seu a Hernani (Gipuzkoa). “Barcelona ens ofereix un cost inferior i és més ràpid”. Així mateix, l’operador també ha concretat que estudiarà el nou servei entre Bilbao i Estats Units de la naviliera Ellerman.

Amb el desembarcament a Barcelona, l’operador espera incrementar el 15% el volum de negoci de la seva divisió marítima el 2023 per sobre dels quatre milions d’euros aconseguits l’any passat. Pel que fa a possibles obertures en altres recintes espanyols, Unidriver Group ha assenyalat que de moment “no ens plantegem altres ubicacions, en el seu moment es va intentar a València, però no va arribar a quallar”. Després d’obrir les noves instal·lacions de l’entitat a Barcelona, ja disposa d’un total de 30.000 metres quadrats de magatzems logístics, que es reparteixen entre la capital catalana, Hernani, Oiartzun i Lezo.