20 de mayo de 2024 | Actualizado 19:16
Nova passarel·la de contenidors reefer | APM Terminals

APM Terminals Barcelona incrementa un 31% la seva capacitat reefer

La companyia ha habilitat una nova passarel·la amb 152 connexions i ha ampliat la capacitat elèctrica de la terminal

L’operador portuari APM Terminals Barcelona ha ampliat el seu nombre de connexions de contenidors refrigerats (reefer) en un 31%. Aquest desenvolupament forma part del seu pla estratègic i ha estat possible gràcies a l’habilitació d’una nova passarel·la amb 152 connexions. Segons la companyia, aquesta nova inversió implicarà la reducció de les emissions de CO2 de la terminal en unes 600 tones a l’any i minimitzarà el seu impacte mediambiental. Per aconseguir-ho, s’ha ampliat la capacitat elèctrica de la terminal i s’ha minimitzat l’ús de generadors.

 La nova passarel·la ha permès l’increment de l’operació fins a quatre contenidors d’alt, en comptes dels tres que possibilitaven les passarel·les existents. D’aquesta manera, els treballadors encarregats de les operacions de connexió i revisió han deixat de treballar amb grups electrògens i s’ha augmentat la seva seguretat laboral, explica l’operador portuari. El grup electrogen necessitava ser proveït amb fuel i això no succeeix amb aquesta nova passarel·la. La inversió s’afegeix a l’augment de contenidors frigorífics i a l’optimització de les instal·lacions que APM Terminals Barcelona ha experimentat els últims anys.

 A l’actualitat, la multinacional APM Terminals (Maersk) opera una xarxa global de 76 terminals portuàries i 117 operacions de serveis terrestres a 58 països de tot el món. La companyia facilita la gestió portuària i d’operacions a més de 60 navilieres que donen servei a importadors i exportadors de contenidors, granel i càrrega general, entre altres mercaderies. La seva terminal a Barcelona té una capacitat de 1,6 milions de teus anuals, compta amb connexions externes i internes i els seus serveis intermodals faciliten el transport dels contenidors per ferrocarril i camió.