21 de abril de 2024 | Actualizado 10:09
Imatge de la reunió amb empresaris i amb els representants del port de Tarragona | Autoritat Portuària Tarragona

Tarragona preveu posar en marxa la terminal provisional de creuers el 2021

L’ampliació del moll permetrà incrementar la capacitat de les instal·lacions actuals a l’espera del contradic dels Prats

La previsió del port de Tarragona és començar a rebre creuers al moll de Balears a partir de mitjans de 2021. Així ho ha assegurat avui el president de l’entitat, Josep Maria Cruset. Aquesta nova infraestructura, l’obra de la qual està previst que s’iniciï a finals del 2019 i té un pressupost de 20 milions d’euros, permetrà al port de Tarragona “introduir-se en el mercat en una escala de dimensions completament diferent”, segons Cruset.

Fins ara, els creuers atraquen al moll de Llevant, una ubicació que limita el volum de passatgers a poc més de 100.000 creueristes. Actualment s’està redactant el projecte del moll de Balears i aquest estiu es remetrà a Puertos del Estado per a què en faci l’aprovació tècnica i pugui començar el procés de licitació.

El de Balears està concebut com un moll multifuncional que, mentre no estigui executada l’obra del contradic dels Prats, on atracaran els creuers de manera definitiva, podrà realitzar funcions de terminal provisional. Quan es traslladi l’operativa a aquest contradic, el moll de Balears operarà com un més de la instal·lació tarragonina.

Cruset ha fet aquestes declaracions després d’una conferència realitzada per la presidenta de Puertos del Estado, Ornella Chacón, a la Cambra de comerç de Tarragona. De fet, ambdós es van reunir ahir a Tarragona en la que va ser la seva primera trobada. El president del port va aprofitar per traslladar a Ornella Chacón els projectes de l’entitat tarragonina que necessitin de la participació de Puertos del Estado per tirar endavant, com l’ampliació del moll de Balears.

També li va plantejar la situació de la Zona d’Activitats Logístiques, de la qual s’ha de tramitar el projecte constructiu en els propers mesos, i de la futura estació intermodal Puerto Centro (Guadalajara). Cruset va demanar a Chacón que intercedeix al ministerio de Fomento per a què aquesta plataforma ferroviària estigui operativa en el calendari previst (2020). A més de reunir-se amb el president del port, Chacón va mantenir una trobada amb empresaris de la comunitat portuària tarragonina.