23 de junio de 2024 | Actualizado 5:35

Sintraport amenaça amb noves mobilitzacions en el port de Barcelona

El seu president, Vicente Rodríguez, denuncia que els transportistes només poden fer de mitjana 1,5 viatges al dia
Marxes lentes dels transportistes el mes d'octubre passat | Sintraport

L’associació de transportistes del port de Barcelona Sintraport es planteja iniciar noves mobilitzacions o aturades. El seu president, Vicente Rodríguez, ha explicat que el col·lectiu porta tot el 2018 expressant el seu malestar davant les conseqüències econòmiques que els hi suposa les llargues cues d’espera per entrar al port, el que els limita a fer de mitjana 1,5 viatges al dia. “La nostra voluntat és començar a perfilar un atur si les nostres demandes no són resoltes”, ha afirmat.

Sintraport exigeix solucions davant “l’augment de costos del nostre treball i el pèssim funcionament de les terminals i dipòsits”. L’associació es mostra decebuda després de les reunions que ha mantingut amb l’Autoritat Portuària de Barcelona i diferents operadors logístics de la comunitat portuària, entre els que s’inclouen autoritats duaneres, transitaris i consignataris. “No existeix una voluntat real de solucionar els problemes que ens afecten, a més de tenir hores d’espera amb els vehicles en terminals i dipòsits”, lamenta Vicente Rodríguez a la carta remesa als seus socis. Referent a això, el president de Sintraport insisteix que “les cues s’han convertit en una cosa habitual que no estem disposats a assumir”.

Com a solució a la situació actual, Sintraport proposa que s’estipuli un mínim de moviments per hora abans d’entrar a la terminal, per tal d’evitar les cues que s’hi formen. A més, planteja que es pugui fer el cobrament per hora de demora. 

Els transportistes han sol·licitat una reunió amb la direcció del port de Barcelona “amb caràcter d’urgència, en la qual es presentarà un ultimàtum per a solucionar tots aquests problemes”. Actualment, Sintraport està a l’espera d’una resposta per part del port de Barcelona.

Per altra banda, l’associació afegeix que “hem de millorar les nostres condicions de treball per a una bona sostenibilitat del sector”, perquè “avui dia, la nostra activitat pot considerar-se com a precària”. Per això, emplaça també als seus socis a “promoure la negociació individual de cadascun amb les empreses a les quals presteu servei a fi de millorar les condicions del vostre treball”.