13 de junio de 2024 | Actualizado 19:05
Model Nissan e-NV200 durant el procès de carrera | Nissan

Nissan elevarà la producció de la furgoneta e-NV200 a Barcelona

La companyia automobilística ha ampliat les instal·lacions de la seva planta de bateries a la Zona Franca de Barcelona, lloc des del qual s’exporta a més de 20 països

El fabricant automobilístic Nissan té previst reforçar la producció de la furgoneta elèctrica e-NV200 a la seva fàbrica de Barcelona, ubicada a la Zona Franca. Per aconseguir-ho, ha ampliat les instal·lacions de la seva planta de bateries, on s’assembla des de febrer del 2018 la nova bateria de 40 quilowatts d’aquest model. Aquest ofereix una autonomia de fins a 280 kilòmetres, el que suposa un increment del 60% respecte a la versió predecessora de 24 quilowatts.

Nissan Motor Ibèrica ha tancat el 2018 amb la producció de 6.000 unitats d’aquesta furgoneta, el doble que el 2017. “L’aposta de la planta de Nissan Motor Ibèrica a Barcelona per la furgoneta e-NV200 permet a les operacions industrials de Nissan a Espanya reforçar la posició de la companyia com a fabricant mundial líder en vehicles elèctrics”, ha afirmat el conseller director general de Nissan Motor Ibèrica, Genís Alonso.

La fàbrica, a la que se li ha ampliat recentment la plantilla dedicada a la logística, produeix en exclusiva la e-NV200 des del 2014. Com a únic centre mundial encarregat de la fabricació de la furgoneta elèctrica, Barcelona abasteix mercats de tot el món. El 89% de les unitats produïdes el 2018 s’han exportat a més de 20 països, entre els que es troba el Japó o Alemanya. A més, Nissan va matricular durant aquest període un total de 468 unitats a Espanya, el que suposa una quota de mercat del 26%. Des del 2014, s’han venut més de 1.500 unitats a l’Estat espanyol. A causa d’aquesta tendència positiva, els volums de producció del model van en augment.

Durant una visita a les instal·lacions de la Zona Franca ahir al matí, el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, ha recordat que per Catalunya ja circulen més de 12.000 vehicles elèctrics i existeixen més de 1.500 punts de recàrrega. No obstant això, ha remarcat que “encara tenim molt per fer”, ja que l’objectiu de la Generalitat és que cap punt de Catalunya sigui a més de 30 kilòmetres d’una estació pública de recàrrega.