28 de mayo de 2024 | Actualizado 18:49
Pere Navarro, Javier Lambán i Marta Gastón durant la formalització de l'acord | SIL Barcelona

Aragó agafa el relleu a València com a autonomia convidada al SIL

La comunitat autònoma comptarà amb una superfície de 300 metres quadrats al saló de la logística, segons han anunciat després de signar l’acord

EL Saló Internacional de la Logística de Barcelona (SIL) tindrà aquest 2019 a Aragó com a comunitat autònoma convidada, lloc que va ocupar la Comunitat Valenciana l’edició passada. A l’esdeveniment, que se celebrarà del 26 al 28 de juny a Barcelona, “disposarà d’un stand de 300 metres quadrats en el qual podrà promocionar-se mostrant la seva oferta i potencial logístic global”. El SIL també ha destacat el paper d’Aragó a l’àmbit logístic, “té una ubicació estratègica privilegiada a Espanya, ja que manté el 60% del PIB de l’Estat a un radi de 300 quilómetres”.

El president d’Aragó, Javier Lambán, ha formalitzat aquest matí l’acord juntament amb la consellera aragonesa d’Economia, Indústria i Treball, Marta Gastón, i el delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro. “Hem triat Aragó com a comunitat convidada d’honor al SIL 2019 perquè ha sabut explotar totes les seves potencialitats amb una estratègia d’èxit i de col·laboració público-privada que integra tots els agents implicats al sector”, ha afirmat Navarro.

Per la seva banda, Lambán ha recordat que “el SIL és la fira líder del sector de la logística a Espanya i al Sud d’Europa. És el marc internacional ideal per als negocis del sector entre Europa, Amèrica Llatina, el Mediterrani i Àsia, mercats molt atractius per a la logística aragonesa”. La logística és un sector estratègic per a l’economia aragonesa. Avui en dia operen quasi 500 empreses a les plataformes actives de la comunitat autònoma, que inclouen Saragossa, Osca, Terol i Fraga. A més, des de fa dos anys el Govern aragonès està potenciant aquesta activitat amb la iniciativa Aragón Plataforma Logística, que aglutina tots els actius immobiliaris regionals.

Durant el mes de juny, en paral·lel al SIL, també se celebrarà la Cimera Mundial del Comerç Internacional i Supply Chain, que englobarà el Congrés Mundial de Zones Franques, l’eDelivery Barcelona, el Congrés d’Alacat i el Congrés Internacional d’Operadors Econòmics Autoritzats. “Serà una edició potentíssima a la qual Aragó hi tindrà una participació molt destacada”, ha subratllat Lambán.