22 de abril de 2024 | Actualizado 0:01

Delta Ebre Port presenta la nova Guia nàutica a la fira de Düsseldorf

La guia ha ampliat el contingut amb noves rutes des de les Illes Balears als ports ebrencs, nous itineraris i ofertes turístiques per als navegants
D’esquerra a dreta: Folch, Caparrós i Gómez Comes a Düsseldorf. | Ports de la Generalitat

Delta Ebre Port ha presentat aquest dijous la nova Guia nàutica per a l’activitat de xàrters als ports ebrencs a l’estand que Ports de la Generalitat i l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET) tenen a la Boot de Düsseldorf (Alemanya). Aquesta guia ha ampliat el seu contingut amb una nova ruta que va de les Illes Balears al Delta de l’Ebre, i viceversa, d’acord amb les necessitats dels usuaris de xàrters nàutics. La nova ruta passa pels ports de Mallorca, Formentera i Eivissa; les Illes Columbretes; i els ports de Peñíscola i Sant Carles de la Ràpita, com a port base i port receptor dels vaixells. El port de la Ràpita lidera la nàutica de la costa de Tarragona amb 1.822 amarradors esportius. Així, la posició estratègica del Delta de l’Ebre respecte a les Illes Balears queda integrada en un itinerari entre les Columbretes, la península i l’arxipèlag balear. 

Les rutes nord i sud de xàrters entre els ports ebrencs incorporen paquets turístics setmanals amb itineraris circulars. Així, a la ruta nord, que passa pel port de Sant Carles de la Ràpita, l’Ampolla, l’Ametlla de Mar i Calafat, els vaixells faran un itinerari d’anada i tornada durant una setmana, tenint el port de la Ràpita com a port base. La ruta sud, que va des de els ports de la Ràpita, les Cases d’Alcanar fins a ports de Castelló com ara Vinaròs, Benicarló, Peñíscola, las Fuentes, fins a destinacions com les Illes Columbretes, també oferirà aquests paquets turístics setmanals amb itineraris circulars, d’anada i tornada. Així mateix, la nova ruta entre el delta de l’Ebre i les Balears inclourà un paquets turístic per als navegants de dues setmanes, amb itineraris circulars d’anada i tornada. 

La nova guia nàutica s’ha editat amb alemany i francès perquè són els principals mercats nàutics. També s’editarà en català i anglès.

A l’acte de presentació de Delta Ebre Port han estat presents el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, i l’adjunt a la direcció del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre, Albert Folch, entre d’altres directius, que han mostrat la seva satisfacció per la bona acollida que ha tingut per part de la nova la indústria nàutica europea. 

La participació de Delta Ebre Port a la fira nàutica de Düsseldorf és la primera actuació del Pla d’accions 2019, en què el port de la Ràpita com a port base, els ports ebrencs que participen en l’activitat dels xàrters nàutics i la destinació turística Terres de l’Ebre es promouen als mercats internacionals de la indústria nàutica.