7 de diciembre de 2023 | Actualizado 10:44
Metro de Medellín

FGC participa en la supervisió tècnica del Metro de Medellín

El contracte, en el qual Ardanuy també hi participa, representa un volum de negoci de tres milions d’euros i compta amb un termini estimat de 38 mesos

El consorci format per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i l’empresa Ardanuy Ingeniería serà l’encarregat de fer la supervisió tècnica i integral del Metro de Medellín, a Colòmbia. Concretament, ambdues companyies s’encarregaran de modernitzar els sistemes de senyalització ferroviària i el sistema de gestió de tràfics de la Línea A i Patio de Bello. El contracte, adjudicat per l’Empresa de Transporte Masivo del Valle Aburrá Limitada-Metro de Medellín, compta amb un import de tres milions d’euros i un termini estimat de 38 mesos.

FGC i Ardanuy faran el seguiment i control per garantir l’adequada implantació de la nova tecnologia, segons ha informat a un comunicat. “L’objectiu és actualitzar una senyalització dels anys 80 que aviat finalitzarà el seu cicle de vida, després de 22 anys d’operació, i que assolirà el número de maniobres pels quals van ser dissenyats”, ha afirmat Ardanuy.

Aquesta modernització permetrà al Metro de Medellín prestar servei comercial a partir del 2022. Segons Ardanuy, les millores impactaran “directament” en la qualitat dels serveis i en la mobilitat de la regió, fent augmentar la capacitat dels 22 vehicles adquirits recentment per l’empresa. L’actuació forma part del “Plan Maestro 2006-2030”.

L’adjudicació consolida així l’activitat de FGC en l’àmbit de l’assessoria internacional, i se suma a les diferents actuacions que ja està portant a terme. Entre d’altres, col·labora amb diferents empreses en projectes a Santos, Brasil; Abu-Dhabi, Emirats Àrabs; Rosario, Argentina; i Bogotà, també a Colòmbia. A més, en els darrers anys ha intensificat la seva activitat a països com ara Guatemala, Turquia, Cuba i Mèxic per tal d’impulsar projectes constructius, de gestió de l’operació del sistema ferroviari, i amb millores en l’àmbit tecnològic, de seguretat i de sostenibilitat. A escala europea, també ha participat en tres projectes del programa H2020 de la UE en l’àmbit del transport intel·ligent i verd: Hermes, Aggmed i Eutravel.