21 de febrero de 2024 | Actualizado 12:40

El port de Tarragona executarà projectes per valor 25 milions d’euros aquest any 2019

Es tracta de la major inversió dels darrers sis anys i la segona més important des de les obres d’ampliació del moll de la Química l’any 2011
La infraestructura tarragonina va moure 32 milions de tones durant el 2018. | Port de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona executarà projectes per valor de 25 milions d’euros durant el 2019, la major inversió dels darrers sis anys. Entre les actuacions previstes, destaca la primera fase de les obres de la terminal intermodal de Puerto Centro, a Guadalajara, per valor d’1,9 milions d’euros, un projecte que compta amb un pressupost total de 7 milions i que el president de la infraestructura tarragonina, Josep Maria Cruset, considera “vital per millorar el funcionament del port”. 

El moll de Balears, que acollirà la terminal de creuers a partir de 2021, és un altre dels projectes estrella per a aquest any, amb un pressupost total de 25 milions d’euros, dels quals un milió es destinarà a la primera fase de treballs durant aquest exercici. Les obres d’accessibilitat viària a la Zona d’Activitats Logístiques (300.000€), els treballs d’un edifici de formació al moll de Rioja (1,2 milions d’euros), la primera fase de rehabilitació de l’antic edifici d’oficines de autoritat portuària (2,5 milions d’euros) i la digitalització del sistema de lliurament d’agroalimentaris (170.000€) completen la llista dels projectes més destacats. Cruset ha explicat que “2019 serà l’any d’execució de les noves infraestructures per al nou creixement físic del port de Tarragona”.

DESCENS DE L’ENDEUTAMENT AL 2018
El president de l’autoritat portuària ha presentat avui el balanç de l’exercici 2018, amb un benefici de 8,7 milions. Els ingressos de la infraestructura portuària s’han fixat en 56,5 milions, la qual cosa suposa una baixada de l’1,5% respecte de l’any anterior. El Ebitda s’estableix en 31,4 milions, 800.000 euros menys que el 2017. Pel que fa a l’endeutament, situat en 54,7 milions, s’ha rebaixat en quasi 3 milions d’euros, mentre les inversions van pujar una mica més d’1 milió d’euros.

En l’apartat de tràfics, el port de Tarragona va moure 32,4 milions de tones, xifra que significa un descens del 4,8% si comparem amb dades de 2017. Els sòlids a dojo van registrar creixements, amb el 5% més, en gran part pels productes agroalimentaris, que van compensar la disminució del 18% en el moviment de carbó i coc de petroli Els líquids a dojo no van registrar tan bon comportament i van patir una disminució del 10%, provocada, sobretot, pel descens del tràfic de productes petrolífers (-2 milions de tones). 

Pel que fa a la càrrega general, la mercaderia conteneritzada va patir un descens del 6%, que es va veure compensada amb la no conteneritzada, que va créixer un 3,8%. En aquest capítol, destaquen els productes siderometalúrgics, amb 51.195T (+9,5%); el paper i la pasta de paper, amb 627.239T (+7,2%); els vehicles, amb 194.958 unitats mogudes (-2,7%) y els animals vius, amb 226.777 unitats (-34,2%). Aquests resultats són producte, com ha desglossat Josep Maria Cruset i la directora de Desenvolupament Comercial del port de Tarragona, Genoveva Climent, de la política de diversificació de tràfics impulsada durant l’última dècada, que ha permès incrementar el volum de mercaderia general en un enclavament amb una forta tradició granelera.

Pel que fa referència als projectes executats durant el 2018, la inversió efectuada va ser de 18,5 milions d’euros, amb partides com la de la urbanització del moll de la Química (3,4 milions d’euros), la campa de vehicles de la futura ZAL (1,9 milions d’euros), l’adquisició de terrenys de la terminal intermodal Puerto Centro (3,5 milions d’euros) i l’adequació del moll de Cantàbria i equipaments de serveis del mar (2 milions d’euros), entre d’altres.