20 de mayo de 2024 | Actualizado 19:16

El port de Tarragona adjudica les obres de rehabilitació de l’antiga seu per 4,7 milions

Els treballs començaran el proper mes d’abril i està previst que finalitzin l’octubre de 2020
Una imatge virtual de la primera planta de l'edifici. | Port de Tarragona.

El port de Tarragona ha adjudicat les obres de rehabilitació de l’edifici de les oficines de l’antiga seu de l’autoritat portuària a la UTE formada per les empreses Comsa, SAU i Gestión Ingeniería y Construcción de la Costa Dorada (Gicsa), per valor de 4,7 milions d’euros. Les obres, que començaran el proper mes d’abril, tenen un termini d’execució de 18 mesos. La intervenció comprèn una rehabilitació integral de l’edifici que, amb 4.828 m² construïts, es destinarà a ús administratiu i de serveis portuaris.

Aquest edifici va quedar buit el juny de 2010, quan es van traslladar les oficines de l’Autoritat Portuària d Tarragona (APT) a un altre edifici ubicat justament al costat. L’antic edifici requeria una rehabilitació integral per adequar-lo a les noves normatives constructives, d’eficiència energètica, habitabilitat, comunicacions i seguretat.

Des de 2013, el port de Tarragona va començar a treballar per donar nous usos i recuperar l’antic edifici per integrar-lo a l’skyline de Tarragona. Durant aquest anys s’ha treballat en el projecte executiu, aprovat definitivament l’any 2018 amb l’adjudicació pressupostària corresponent. Aquest projecte actualitza i modernitza l’antic edifici, però sempre salvaguardant la seva essència arquitectònica.

ÚS ADMINISTRATIU I DE SERVEIS PORTUARIS
Després d’estudiar diferents opcions i possibles usos, es va decidir optar un model mixt d’ús administratiu i de serveis portuaris. D’aquesta manera, els serveis de Port Control, avui dia ubicats al moll de Catalunya, es traslladaran a l’última planta de l’edifici, la 5a, on també s’hi ubicaran els serveis tècnics i administratius de Salvament Marítim, l’àrea de senyals marítimes de l’APT i l’àrea administrativa de la Corporació de Pràctics. També hi haurà sales operatives per a Capitania Marítima i per a la direcció d’Operacions Portuàries, així com una sala de crisi.

Pel que fa a la resta de plantes, es preveu acollir oficines per terceres empreses que estiguin interessades en aquesta ubicació, en dues plantes, i alhora està previst destinar dues plantes més per a ús de la mateixa autoritat portuària. Per últim, la planta baixa permetrà obrir l’edifici a la ciutadania amb serveis de caràcter públic com una sala d’actes i un centre d’interpretació del port, que donarà a conèixer a la societat la història i evolució de la infraestructura portuària. Aquest projecte se suma a les diferents actuacions que el port està realitzant durant els últims anys per a la millora de la façana marítima portuària.