20 de abril de 2024 | Actualizado 20:20

El SIL 2019 redissenya el seu espai expositiu i aposta per la sectorització

En el marc d’aquesta edició se celebrarà també de manera paral·lela el eDelivery Barcelona i l'InTrade Summit Barcelona
SIL 2018 | CZFB

Una de les grans novetats que presenta aquest any el Saló Internacional de la Logística de Barcelona (26-28 de juny) és la reorganització del seu espai expositiu, amb un nou concepte de fira basat en la connectivitat i la sectorizació: “L’oferta està molt més sectoritzada i s’ha dissenyat un model d’exposició que millorarà l’experiència de visita dels professionals que assisteixin al SIL amb una disposició dels stands diferent, que obligarà a recórrer tots els passadissos de la fira”, ha informat la fira logística. Enguany, el SIL coincidirà amb l’eDelivery Barcelona i l’InTrade Summit Barcelona.

Aquesta edició, segons els seus promotors, comptarà amb més de 22.000 metres quadrats de superfície d’exposició, més de 600 empreses expositores, un congrés que inclou més de 20 sessions amb 220 ponents i un programa de networking. Pel que fa al programa, constarà de la celebració del Círculo Logístico, que posarà en contacte les empreses participants amb els principals directius de logística i supply chain industrials; i l’International Networking Lunch, on les empreses podran parlar amb decisors del sector procedents d’Europa, Amèrica Llatina i el Mediterrani. “A més, totes les empreses podran contactar, mitjançant un sistema de missatgeria instantània a l’App de la fira, amb els assistents i ponents dels congressos que se celebraran en paral·lel amb el SIL”, ha explicat el saló.

EIXOS DEL CONGRÉS
Sota el títol ‘Supply Chain i Indústria 4.0: la nova era de la digitalització i la sostenibilitat’, el SIL reunirà a més de 220 ponents internacionals al llarg de 16 sessions, amb més de cent casos d’empreses del sector. El primer dia se centrarà en la digitalització i les cadenes de subministrament integrades; el segon, en el transport i la sostenibilitat; i l’últim, en el transport i la seguretat. A més, una altra novetat seran les SIL Talks, dos espais que acolliran conferències de 20 minuts.

EDELIVERY BARCELONA
L’eDelivery Barcelona 2019, la fira internacional de l’entrega, logística i última milla al comerç electrònic, reunirà a més de 50 empreses participants i 60 ponents internacionals. En aquesta es debatran els reptes de l’entrega i la logística com a aspectes crítics dels negocis digitals. A més, la fira apostarà per la innovació amb l’Startup Innovation Hub, una zona d’exposició dedicada a petites empreses que estan innovant i desenvolupant nous conceptes disruptius per solucionar els reptes de la distribució i l’última milla. Les deu millors startups tindran l’oportunitat d’accedir a l’eDelivery Accelerator, un programa promogut pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i organitzat per la Salle Technova Barcelona.

INTRADE SUMMIT BARCELONA
L’InTrade Summit Barcelona és, segons el CZFB, “la gran cimera del comerç internacional i la logística”. Engloba el Congrés Mundial de Zones Franques, que per primer cop se celebrarà a Europa i reunirà a delegats i representants de les principals zones franques del món; el 17è MedaForum de Logística i Transport, el major punt de trobada centrat en el transport i la logística com a pilars econòmics a la zona mediterrània, i que inclou la Cimera Mediterrània dels Ports; el Congrés d’Alacat, el major d’agents de càrrega i operadors logístics d’Amèrica Llatina; i el Congrés Internacional d’OEAs, que té l’objectiu promoure el networking entre els líders públics i privats de la comunitat duanera i logística internacional.