24 de julio de 2024 | Actualizado 18:29

Cimalsa estudia la creació d’una nova àrea logística a la comarca del Bages

Enric Ticó ha defensat el potencial logístic d’aquesta comarca, per la seva ubicació i per la presència d’infraestructures com el ferrocarril
El president de la Cambra de Manresa, Pere Casals, i el president de Cimalsa, Enric Ticó | Cimalsa

El president de Cimalsa, Enric Ticó, ha aprofitat la presentació de les dades de l’Observatori de la Logística a Catalunya a la Cambra de Comerç de Manresa per anunciar l’estudi d’una nova àrea logística a la comarca del Bages. Cimalsa ja ha iniciat conversacions al respecte amb la Cambra de Comerç de Manresa i també proposarà la participació del Consell Comarcal del Bages.

Enric Ticó ha defensat el potencial logístic d’aquesta comarca, per la seva ubicació i per la presència d’infraestructures com el ferrocarril. “No totes les comarques tenen accés directe en tren al port de Barcelona”, ha manifestat el president de Cimalsa. A més, ha afegit, que “la línia de tren de FGC és competitiva per a mercaderies”.

Segons les dades desgranades per Enric Ticó durant la seva intervenció a Manresa, el sector logístic a Catalunya representa el 14% del PIB i ocupa, a través de 26.000 empreses, més de 160.000 persones. El president de Cimalsa també ha constatat que la logística està immersa en processos d’innovació que suposaran importants canvis en el futur. Per això, ha subratllat que prop de 90 startups dedicades a la logística treballen a Catalunya, especialitzades en àmbits com la digitalització, el comerç electrònic o la impressió 3D.