24 de mayo de 2024 | Actualizado 21:07
APM Terminals

APM Terminals Barcelona rep dues noves grues per operar vaixells més grans

El nou equipament estarà totalment operatiu el juny d’aquest any i, d’aquesta manera, el parc de grues de la terminal ascendirà a 13 unitats

La terminal d’APM Terminals a Barcelona ja ha començat l’operativa de descàrrega de les seves dues noves grues STS Super Post Panamax, amb un pes de 1.683 tones cadascuna, que han arribat després de circumnavegar el cap de Buena Esperanza. Aquest nou equipament permet operar vaixells de fins a 23 contenidors de mànega. “Una altra singularitat tècnica d’aquestes grues és que, donat el seu abast més gran, permeten incrementar la mida del vaixell que pot operar la terminal, i incrementar les productivitats a dur a terme al vaixell”, han explicat des del gestor de terminals portuàries. A més, les dues grues tenen una capacitat d’elevació de 100 tones i poden operar també en mode TWIN (2×20’), fet que possibilita a la terminal elevar encara més el nivell de servei per oferir als seus clients la millor productivitat de les terminals del Mediterrani, segons ha destacat APM Terminals.

Està previst que el procés de descàrrega a la terminal, instal·lació, posada en servei i ajust operacional s’estengui durant un mes i mig, estant operatives el juny d’aquest any. L’equipament procedeix de Los Angeles (EUA), però ha passat per Shanghai (Xina) per ser actualitzat i “per estar operatiu en el port de Barcelona segons els màxims estàndards de qualitat operativa de la seva terminal”. Amb l’adquisició d’aquestes dues grues, fabricades per la companyia xinesa ZPMC i transportades pel vaixells ‘Zhen Hua 23’, consignats per Cosco Shipping, la terminal d’APM a Barcelona passa a tenir un parc de 13 unitats: cinc Super Post Panamax, cinc Post Panamax i tres Panamax.

La instal·lació d’aquestes grues STS es produeixen tan sols tres mesos després de l’ampliació de les connexions per a contenidors refrigerats en APM Terminals Barcelona. Els equips reefer han augmentat el 31% amb una nova passarel·la amb 152 connexions, així com la seva capacitat elèctrica.