26 de mayo de 2022 | Actualizado 13:01

El port de Tarragona rebrà més de 7.000 creueristes aquesta setmana

L’autoritat portuària manté les expectatives d’assolir els 110.000 passatgers aquest any 2019, 10.000 més que la temporada passada
Una imatge del Welcome Center que ha inaugurat enguany el port de Tarragona | Port de Tarragona

El port de Tarragona rebrà tres creuers entre dimecres i diumenge d’aquesta setmana que suposen l’arribada de 7.391 turistes a la zona en tan sols cinc dies, una xifra poc habitual per a la infraestructura tarragonina. Els vaixells que porten més passatge pertanyen a la companyia Costa Cruise Lines: el ‘Costa NeoRiviera’, amb 1.727 passatgers, arribarà aquest dimecres 24 de juliol per efectuar una escala de 7 hores, i el ‘Costa Fortuna’ en desembarcarà 3.470 diumenge, en una escala de 12 hores. 

Des de la institució portuària apunten que els turistes que viatgen amb aquesta naviliera i fan escala a Tarragona són principalment italians (46%), francesos (22%) i alemanys (7%), segons es desprèn de les dades d’aquesta temporada acumulades fins a data d’avui. El tercer dels creuers que s’esperen aquesta setmana és el ‘Marella Explorer 2’ de la companyia Marella Cruises. Aquest vaixell atracarà al port divendres 26 de juliol i farà una escala de 7 hores. El buc desembarcarà 1.924 passatgers, la majoria de nacionalitat britànica (96%) i irlandesa (3%). 

Cal recordar que la naviliera Costa Cruise Lines va decidir convertir Tarragona en port base i que aquesta temporada ha escollit el ‘Costa Fortuna’ per realitzar aquest servei. Es tracta del creuer més gran que ha atracat al port tarragoní, amb 103.000 tones de pes, 272 metres d’eslora i una alçada de 17 pisos, 13 dels quals estan disposició dels clients.

Com ja va apuntar el president del port de Tarragona, Josep Maria Cruset, en el tancament de la passada temporada, la xifra de creueristes esperada per a aquest any és de 110.000 passatgers, 10 mil més que l’any 2018. Des de la infraestructura portuària asseguren que l’actual tendència fa preveure que aquesta xifra s’assolirà i que això “contribuirà a consolidar el treball per convertir l’enclavament tarragoní en port de creuers de referència a la Mediterrània”.