21 de septiembre de 2021 | Actualizado 6:29
D’esquerra a dreta: Antoni Poveda (AMB), Janet Sanz (Ajuntament de Barcelona), Xesco Gomar (Diputació de Barcelona) i Damià Calvet (Generalitat de Catalunya) | Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona incrementarà el suport a l’Àmbit 40 davant l’emergència climàtica

“Ja portem temps potenciant aquestes actuacions, però donada la situació d’advertència actual les accelerarem”, asseguren des de l’administració pública

La Diputació de Barcelona augmentarà el seu suport als municipis de l’Àmbit 40 en l’entorn de la mobilitat sostenible, degut a la decisió de la UE per la contaminació atmosfèrica d’Espanya. Fonts de la Diputació han assegurat que “ja portem temps potenciant aquestes actuacions, però donada la situació d’advertència actual les accelerarem”. La seva política passa per l’increment dels serveis que proporcionen als ajuntaments amb informació, facilitant-los l’execució de plans de mobilitat amb propostes concretes i assessorant-los a nivell tècnic. “Els ajuntaments tenen competències plenes a l’hora de dissenyar el seu urbanisme, com en el cas dels itineraris i desplaçaments dels seus habitants”, han recordat.

En aquest sentit, la Diputació fa els estudis amb els seus recursos i ofereix suport addicional als municipis en l’execució de les obres. Entre les diferents actuacions, l’administració pública supramunicipal continuarà fent els anàlisi de la qualitat de l’aire per comptar amb mesures reals de la situació, a través tant de punts fixes com mòbils. “Necessitem la informació de les partícules que hi ha a cada moment per poder donar suport als ajuntaments”, ha informat.

“Es tracta de polítiques petites a nivell d’urbanisme, però sumant la de tots els municipis és la forma de contribuir”

A més, la Diputació de Barcelona fomenta l’elaboració dels plans de desplaçament, prioritzant aquells en transport públic, a peu i en bicicleta. “Les línies de transport dins d’un mateix municipi no tenen sempre un recorregut d’acord a les seves necessitats, ja que a vegades la població ha crescut i s’han quedat curtes”, ha explicat.

Pel que fa a l’urbanisme, el seu objectiu és fomentar la construcció dins dels municipis d’itineraris de vianants i ciclistes per evitar que els desplaçaments es facin en vehicle privat. “Es tracta de polítiques petites a nivell d’urbanisme, però sumant la de tots els municipis és la forma de contribuir”, ha assenyalat. Així mateix, ha informat que ofereix formació als tècnics municipals “per a què puguin transmetre als veïns la informació i fer polítiques que desincentivin el transport particular”, per exemple, amb aparcaments al costat de les estacions de tren i autobusos.