7 de diciembre de 2022 | Actualizado 5:20

CETM estudia reclamar pels talls en les carreteres catalanes

Els talls suposen per al sector del transport de mercaderies pèrdues de fins a 25 milions d'euros cada dia, segons càlculs de l'associació empresarial
El secretari general de CETM, José María Quijano | CETM

La Confederación Española de Transporte de Mercancías (CETM) ha lamentat en un comunicat la falta d’actuació per part de les autoritats per a evitar els talls i bloquejos en les carreteres catalanes en els últims dies. Durant el dia d’avui, en el qual s’ha produït una vaga general a Catalunya amb un seguiment desigual, els transportistes s’han vist afectats per les mobilitzacions i, com a conseqüència, CETM ha anunciat que està estudiant reclamar a les autoritats pels danys ocasionats a les empreses del sector pels talls en la xarxa viària catalana per a protestar per la sentència del Tribunal Suprem que ha condemnat a diversos polítics i a dos líders de la societat civil catalana a penes de presó de 9 i 11 anys.

“Els talls han impedit l’arribada a temps de viatgers i transportistes, alterant les seves jornades i els danys en empreses i comerç”, han explicat des de la confederació. “Per al sector del transport, suposa la pèrdua de fins a 25 milions d’euros diaris, per la qual cosa, de seguir aquesta situació, moltes empreses no podran assumir el cost de les protestes”. No obstant això, CETM ha aclarit que “en cap moment es qüestiona el dret a la protesta, però sí la manera de realitzar-lo”. Concretament, ha denunciat que “no s’està garantint el dret al treball i a la lliure circulació de mercaderies i persones”.

“Ningú es preocupa per la sostenibilitat econòmica de les nostres empreses”, ha afirmat el secretari general de la CETM, José María Quijano. “La carretera no pot assumir ser el centre de qualsevol protesta ciutadana, ja sigui legítima o no, i sofrir la paralització de l’activitat de les empreses de transport per temps indefinit”. Durant el dia d’avui, les principals afectacions al trànsit s’han donat en els accessos a Barcelona i en l’autopista AP-7.

CETM ha recordat que “no és la primera vegada que succeeix una cosa així” i que, malgrat les cartes que han remès al Govern i als ministeris de Fomento i Interior, “no s’han pres les mesures necessàries”. Per això, els transportistes han sol·licitat a l’Executiu “que permeti de manera excepcional certa flexibilitat en l’aplicació de la normativa dels temps de conducció”, una mesura que el govern francès ja ha adoptat en el passat.