24 de noviembre de 2020 | Actualizado 17:36
Bloquejos a la AP-7 a l’altura de La Jonquera | CETM

La Generalitat permet als camions circular temporalment per la N-II

Després dels bloquejos de Tsunami Democràtic, actualment la calçada de l’autopista AP-7 pateix retencions a La Jonquera per tasques de neteja

El Servei Català de Trànsit ha aixecat temporalment la restricció de circulació de vehicles pesats per la carretera N-II entre La Jonquera i Fornells de la Selva, els dos a Girona. Segons aquesta prohibició, els vehicles de més de 26 tones i amb quatre o més eixos deuen circular per autopistes, sota sancions de 500 euros. Degut als recents bloquejos en vies catalanes i basques per part de la plataforma Tsunami Democràtic, actualment la calçada de l’autopista AP-7 pateix retencions a l’altura de Sant Gregori (Girona) per tasques de neteja.

Aquesta mesura ja ha estat proposada amb anterioritat per la Federación Nacional de Asociaciones de Transporte en España (Fenadismer), que va sol·licitar adoptar-la quan es van iniciar les manifestacions per la sentència del procés fa un mes: “És imprescindible que des de les diferents administracions s’adoptin mesures excepcionals que permetin alleujar el col·lapse circulatori que estan suportar diàriament milers de transportistes”, han assegurat.

Per la seva part, altres associacions com la Confederación Española de Transporte de Mercancías (CETM) van un pas més enllà i defenen poder circular sempre per carreteres nacionals. En relació amb això, des de la CETM també han informat que Foment publicarà pròximament una resolució per exceptuar el compliment dels temps de conducció i descans. A dia d’avui, l’Asociación del Transporte Internacional por Carretera (Astic) ha xifrat en més de 100 milions d’euros les pèrdues directes per al transport per carretera degut a les manifestacions succeïdes des de la sentència del procés.