9 de febrero de 2023 | Actualizado 18:44

Tracosa inicia el seu pla d’adquisicions amb una posició majoritària a Bas & Josa

L’operació forma part del pla estratègic de Tracosa per créixer de forma orgànica, però també via adquisicions i col·laboracions
Freepick

La companyia transitària Tracosa ha tancat recentment la seva entrada a la firma Bas & Josa. D’aquesta forma, segons han informat fonts de Tracosa, la participació adquirida és del 50% i l’operació forma part del pla d’expansió i creixement de l’empresa, que persegueix incrementar els més de 13 milions d’euros el volum de negoci actual. “Tal i com la companyia havia anunciat, està desenvolupant un pla estratègic per duplicar la seva mida en els propers anys, no només a través de creixement orgànic, sinó també mitjançant diferents vies d’associació, participació i integracions”, han recordat des de la transitària.

Després de l’operació ultimada a mitjans d’abril, Bas & Josa compta amb dos accionistes. A més de Tracosa, el 50% restant queda a mans del fins ara director gerent de la companyia, Jaume Ferrer, el qual exercirà com a director general de Bas & Josa. Per tant, l’administració de Bas & Josa recaurà en Jaume Ferrer i Tracosa Aduanas.

Ambdues empreses continuaran les seves trajectòries per separat, però aprofitaran sinergies i exploraran en el futur totes les vies de col·laboració i creixement possibles, ha assegurat el director de grup Tracosa, Marco García. La transitària Bas & Josa és producte de la fusió el 2014 de tres companyies (Bas i Pujo, Bas Cargo Barcelona i Josa Logistics). La transitària operarà serveis en l’àmbit marítim, aeri i duaner, segments en els quals també està present Tracosa.