24 de septiembre de 2020 | Actualizado 17:39

La Generalitat dóna llum verda al protocol per als nous accessos al port de Barcelona

Els equips tècnics, malgrat no haver-se signat el protocol entre administracions, han accelerat els treballs durant els últims mesos
Accés ferroviari a una de les terminals del port de Barcelona | JEZ Sistemas ferroviarios

L’última reunió del Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat els termes del protocol, pendent de signatura, per al desenvolupament dels nous accessos al port de Barcelona. D’aquesta manera, l’Executiu català autoritza “la subscripció d’un protocol de col·laboració entre la Generalitat, mitjançant el departament de Territori i i Sostenibilitat, amb el ministeri de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana; Adif, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC); Puertos del Estado, i l’Autoritat Portuària de Barcelona”. La finalitat d’aquest document, com han recordat des de la Generalitat, és “la consecució dels nous accessos sud, viari i ferroviari, al port de Barcelona”.

Concretament, el protocol preveu “la realització de diversos estudis i un projecte bàsic, a partir dels quals es formalitzaran els convenis referents a la titularitat, finançament, tràmits, redacció de projectes, execució d’obres i posterior gestió de les infraestructures resultants”, ha explicat el Govern. També “recull el desenvolupament de la planificació i gestió de les terminals ferroviàries que conformin el nus logístic de l’àrea de Barcelona”.

Més enllà de la signatura d’aquest protocol, la presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Mercè Conesa, ha mostrat recentment la seva confiança en els avanços dels accessos, infraestructures clau per al futur desenvolupament del recinte portuari i que acumulen retards des de fa anys. Conesa ha reconegut que els equips tècnics, malgrat no haver-se signat el protocol, han incrementat els ritmes de treball i les reunions per a avançar en les solucions dels nous accessos durant els últims mesos.