26 de septiembre de 2020 | Actualizado 7:56

El port de Barcelona estén la mà a l’ajuntament per al desenvolupament de l’Hermitage

L’Ajuntament de Barcelona s’ha pronunciat en contra d'aquest projecte, motiu pel qual l’autoritat portuària li ha ofert un conveni de consens
Autoritat Portuària de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha ofert a l’Ajuntament de Barcelona un conveni de consens per al projecte de l’Hermitage a la Nova Bocana, després de què l’entitat municipal s’hagi pronunciat en contra d’aquesta iniciativa. La presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Mercè Conesa, ha defensat que la iniciativa cultural “és d’extrema importància” per a la ciutat i s’ha recolzat en un estudi encarregat a l’Institut Muncipal de Cultura per argumentar-ho, segons el qual el projecte suposaria atraure una inversió privada d’uns 50 milions d’euros i la generació de 377 nous llocs de treball.

“El projecte cultural és sòlid i solvent sota l’auspici del State Hermitage Museum”
Mercè Conesa Presidenta del port de Barcelona

En una carta a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la presidenta del port ha assenyalat que “la implantació d’un projecte d’aquestes característiques, sota el conveni que l’ajuntament i el port acordessin, podria ser una molt bona oportunitat per avançar en la reflexió estratègica de tot l’espai port-ciutat i per consensuar noves inversions en la línia del Pla Litoral que l’Ajuntament de Barcelona va aprovar”. En aquest sentit, Conesa ha sol·licitat reunir-se amb Colau “per a què entenguem que la millor forma de resoldre aquesta situació és la de treballar junts en el conveni que preveu la tercera modificació del pla especial de la Nova Bocana”, aprovada el 2018 pel consell municipal en ple i que incorpora l’ús cultural com a un dels previstos per a l’espai.

“El projecte cultural és sòlid i solvent sota l’auspici del State Hermitage Museum, oferint la possibilitat de què Barcelona gaudeixi de les obres pictòriques més excepcionals i amb un nou model de museu innovador, integrant art, ciència i cultura”, ha defensat l’autoritat portuària. “Des de la vessant de la ordenació portuària, el projecte té perfecta cabuda en l’àmbit de la Nova Bocana, de conformitat amb la delimitació dels espais i usos del port, que ho caracteritza com a àmbit de interacció port-ciutat”.